Οι 24 ατάκες του Kobe Bryant που θα μας μείνουν για πάντα στο μυαλό

Must Read

«Οι ήρωες έρχονται και φεύγουν, οι θρύλοι μένουν για πάντα» συνήθιζε να λέει ο Κόμπε Μπράιαντ. Ο Αμερικανός μετακόμισε στη γειτονιά των αγγέλων, χτυπώντας πλέον την πορτοκαλί μπάλα στα γήπεδα των ουρανών.

Στο τελευταίο του ταξίδι είχε συνοδοιπόρο τη 13χρονη κόρη του Τζιάνα, η οποία «έφυγε» μαζί του, όπως και άλλοι επτά επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη την περασμένη Κυριακή σε πλαγιά βουνού της περιοχής Καλαμπάσας της Καλιφόρνιας.

Η παρακαταθήκη που άφησε ο «Μπλακ Μάμπα» δεν περιορίζεται στα στενά όρια των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών και μια ανάγνωση στις 24 καλύτερες ατάκες του θα σας εμπνεύσουν…

  1. «Όταν λέμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε αλλάζουμε λίγο τον εαυτό μας. Τη φύση μας. Το μυαλό μου δεν μπορεί να επεξεργαστεί την αποτυχία. Δεν μπορεί. Γιατί, εάν πω στον εαυτό μου “Είσαι μια αποτυχία”, τότε νομίζω πως αυτό θα είναι χειρότερο και από το να πεθάνω».
  2. «Οτιδήποτε αρνητικό, οποιαδήποτε πρόκληση, όλα αυτά είναι μια ευκαιρία για μένα να σηκωθώ».
  3. «Εάν φοβάσαι ότι θα αποτύχεις, τότε πιθανότατα θα αποτύχεις».
  4. «Εάν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, τότε κανείς δεν θα το κάνει για σένα».
  5. «Έχω αμφιβολίες. Έχω ανασφάλειες. Έχω τον φόβο της αποτυχίας. Υπήρχαν νύχτες που εμφανιζόμουν στο γήπεδο και έλεγα “Με πονάει η μέση μου, με πονάνε τα πόδια μου, τα γόνατά μου. Δεν το ‘χω. Θέλω να χαλαρώσω”. Όλοι έχουμε ανασφάλειες. Δεν πρέπει να το αρνείσαι, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να το αφήσεις να σε ρίξει. Το αγκαλιάζεις και προχωράς».
  6. Ταν κάθομαι πλέον και βγάζω το παπούτσι μου, βλέπω την ουλή. Αλλά βλέπω την ομορφιά της. Βλέπω τη σκληρή δουλειά μου. Τις θυσίες μου. Βλέπω όλο το ταξίδι που έκανα για να επιστρέψω υγιής. Και βλέπω την ομορφιά σε αυτά. Όλα αυτά κάνουν αυτή την ουλή όμορφη».
  7. «Υπάρχει μια επιλογή που πρέπει να κάνουμε ως άνθρωποι. Όλοι μπορούμε να είμαστε masters σε αυτό που θέλουμε, αλλά πρέπει να κάνεις μια επιλογή. Υπάρχουν συγκεκριμένες θυσίες. Χρόνος με την οικογένεια, να συχνάζεις με τους φίλους σου, να είσαι ένας σπουδαίος φίλος, ένας υπέροχος γιος, ένας τέλειος ανιψιός. Υπάρχουν θυσίες που πρέπει να κάνεις με αυτή την επιλογή σου».
  8. «Μάθε να αγαπάς το μίσος. Αγκάλιασέ το. Απόλαυσέ το. Το κέρδισες. Είναι ένα καλό πρόβλημα να έχεις haters. Κανείς δεν μισεί τους καλούς. Μισούν τους σπουδαίους».
  9. «Έφτιαξα τον δικό μου δρόμο. Ήταν ευθύς. Και το σκέφτηκα κάπως έτσι. Ή είσαι στον δρόμο μου και μαζί μου ή είσαι έξω από αυτόν».
  10. «Χρησιμοποίησε την επιτυχία σου, τον πλούτο σου, την επιρροή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να υλοποιήσεις το δικό σου όνειρο και να βρεις τον πραγματικό σκοπό στη ζωή σου».
  11. «Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθείς να εμπνεύσεις τους ανθρώπους, ώστε να γίνουν σπουδαίοι σε ό,τι θέλουν να κάνουν».
  12. «Δεν μπορώ να συναναστρέφομαι τεμπέληδες. Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν τους καταλαβαίνω. Δεν θέλω να τους καταλάβω…»
  13. «Δεν θέλω να είμαι ο επόμενος Μάικλ Τζόρνταν. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι ο Κόμπι Μπράιαντ».
  14. «Όπως και να ‘χει, αρνούμαι να αλλάξω. Ένα λιοντάρι πρέπει να φάει. Τρέξε μαζί μου ή τρέξε μακριά από μένα».
  15. «Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να νικάω. Είτε εάν χρειαστεί να είμαι στον πάγκο και να κουνάω πετσέτα είτε δίνοντας ένα ποτήρι νερό στον συμπαίκτη μου ή πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι».
  16. «Παρά τον φόβο, τελείωσε τη δουλειά».
  17. «Η πρώτη φορά που φοβήθηκα ήταν όταν ήμουν 6 ετών και πήγαινα καράτε. Τότε είχα πορτοκαλί ζώνη και ο δάσκαλος με έβαλε να παλέψω με έναν που είχε μαύρη ζώνη και ήταν και δύο χρόνια μεγαλύτερός μου. Φοβήθηκα, και φυσικά με διέλυσε. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν με διέλυσε όσο φοβόμουν ότι θα το κάνει. Τότε συνειδητοποίησα ότι ο φόβος δεν υπάρχει πραγματικά, εάν έχεις τον σωστό τρόπο σκέψης».
  18. «Όταν νιώσεις πώς είναι η αποτυχία, τότε η αποφασιστικότητά σου θα σε κάνει να κυνηγήσεις την επιτυχία».
  19. «Η δύναμη για να τα καταφέρεις γίνεται μεγαλύτερη από τον φόβο να αποτύχεις».
  20. «Το να ηγείσαι είναι δύσκολο. Πολλοί ηγέτες απέτυχαν γιατί δεν είχαν τη γενναιότητα να αγγίξουν εκείνο το νεύρο. Όλα αυτά τα χρόνια εγώ δεν είχα ποτέ αυτόν τον φόβο».
  21. «Εάν κρατάω κακίες; Καθόλου. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μένω σε αυτά. Δεν κρατάω τίποτα μέσα μου».
  22. «Ο πόνος δεν σου λέει πότε θα σταματήσεις. Ο πόνος είναι αυτή η μικρή φωνή μέσα στο κεφάλι σου που προσπαθεί να σε κρατήσει πίσω, γιατί γνωρίζει πως, εάν συνεχίσει, θα σε πείσει να αλλάξεις. Μην τον αφήνεις να σε σταματήσει από αυτό που μπορείς να γίνεις. Η εξάντληση σου λέει πότε πρέπει να σταματήσεις. Μόλις φτάσεις στα όριά σου είναι η στιγμή που δεν μπορείς να πας παραπέρα».
  23. «Η αφοσίωση θα κάνει τα όνειρά σου αληθινά».
  24. «Η στιγμή που τα παρατάς είναι η στιγμή που αφήνεις κάποιον άλλον να νικήσει».

Καλό παράδεισο, Κόμπι…

Δείτε επίσης: Μαρούπα: «Ναι είπε ψέμματα ο Αρκουδής, ήρθε με εισήγηση γραμμένη για υποβιβασμό»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This