Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ – Σάρωσε η ΝΔ

Must Read

Νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) θα είναι ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ λαμβάνει 42 ψήφους παραπάνω από τον επίσης υποψήφιο για την προεδρία δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.

Δείτε επίσης: «Γαλάζιος» αντάρτης διεκδικεί τα ηνία της ΚΕΔΕ – Ποιον προωθεί η ΝΔ

Ο συνδυασμός που στηρίχτηκε από την κυβερνώσα παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» κέρδισε με άνετη αυτοδυναμία τις εκλογές για το νέο 31μελές ΔΣ στην ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου έλαβε 202 ψήφους, έναντι 160 του κ. Κυρίζογλου, ενώ ακολουθούν ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Καρνάβος, με 146 και ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κούκας, με 143.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σε σύνολο 511 ψηφισάντων, οι «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», που πρόσκεινται στη Ν.Δ., με τους δύο διεκδικητές, έλαβαν συνολικά 325 ψήφους (ποσοστό 63,6%) και ισχυρή αυτοδυναμία με 19 έδρες στο νέο Δ.Σ. (20, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων που είναι αυτοδικαίως μέλος). Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με αιρετούς που πρόσκεινται σε ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ και με επικεφαλής τον Παύλο Γερουλάνο, κατάφερε να αποσπάσει 91 ψήφους και 6 έδρες.

Ακολούθησε η «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έλαβε 45 ψήφους και εξασφάλισε 3 έδρες στο Δ.Σ. Η «Νέα Αυτοδιοίκηση», με αιρετούς και αυτή από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, του δημάρχου Νικαίας – Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, πήρε 33 ψήφους και 2 έδρες. Το ΚΚΕ έλαβε 10 ψήφους και ο «Συντονισμός Αιρετών» 6 ψήφους. Οι δύο τελευταίοι συνδυασμοί δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν έδρα.

Αυτό που απομένει να διευκρινιστεί είναι ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γιώργου Πατούλη. Αν, δηλαδή, νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου ή ο Λάζαρος Κυρίζογλου. Θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ψήφων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This