Αντί να μειώνονται τα κρούσματα, μειώνονται οι ηλικίες των κρουσμάτων, αλλά οι πλατείες γεμάτες (video)

Must Read

Σε καθοδική πορεία βρίσκεται ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στην Ελλάδα, καθώς όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, οι ηλικίες 18-39 αποτελούν πλέον την… κορωνίδα του κορωνοϊού, με το 43,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (σε σύνολο 17.444)!

Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε ότι οι ηλικίες 40-64 αποτελούν το 36,9% των συνολικών κρουσμάτων, φθάνουμε σε ένα ηχηρό 80,6%, σε ανθρώπους κάτω των 65 ετών! Δηλαδή τη νεαρή και παραγωγική ηλικία της χώρας και όχι τους 65+ τους οποίους πλέον αφορά ένα 12,6% των συνολικών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Χαράλαμπο Γώγο, αυτή τη στιγμή, οι 4 στους 10 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι κάτω των 65 ετών, στοιχείο επίσης ανησυχητικό, όπως και το ότι από τους 68 συνολικά διασωληνωμένους, οι 23 είναι κάτω των 65 και μάλιστα, δύο εξ αυτών κάτω και των 39 ετών.

Βέβαια, δεν είναι και να… πέφτει κανείς από τα σύννεφα με αυτά τα στοιχεία, καθώς ο συνωστισμός που παρατηρείται σε πλατείες, θέατρα κλπ. αφορά τις πιο νεαρές ηλικίες, οι οποίες θεωρούν εαυτούς ανίκητους και «ξεχνούν» τα μέτρα ασφαλείας. Να μειωθούν τα κρούσματα είναι το ζητούμενο των μέτρων, όχι οι ηλικίες των κρουσμάτων!

Δυστυχώς, όμως, αποδεικνύεται ότι όλοι έχουν την «Αχίλλειο πτέρνα» τους…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι σαββατιάτικες εικόνες από το Θέατρο Γης, στην Θεσσαλονίκη, επικράτησε το «αδιαχώρητο», ενώ και οι πλατείες της Αθήνας… σφύζουν από ζωή μετά τα μεσάνυχτα, με κόσμο να συρρέει όταν κλείνουν τα μαγαζιά, παρά τα νέα μέτρα και τις ανακοινώσεις περί εντατικοποίησης των ελέγχων. Ίδιες εικόνες και στα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη, με τη σαββατιάτικη έξοδο των θαμώνων να προκαλεί συνωστισμό στα μαγαζιά.

Στην πλατεία στο Μοναστηράκι έχει εστιάσει επίσης τις επιχειρήσεις της και τους ελέγχους της η αστυνομία ώστε να αποτραπούν τα φαινόμενα συνωστισμού για τη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Και στην πλατεία Βαρνάβα, όπως φαίνεται από βίντεο του protothema.gr, η εικόνα ήταν ίδια και το βράδυ της Κυριακής:

https://youtu.be/wzwlV4PhbI8

https://youtu.be/jrwOG4AHb9E

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This