Πέμπτη 29/7/2021

Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα SMS και τις μετακινήσεις

Η επιτροπή συνεδριάζει ακόμα ωστόσο κάποιοι γνώριζαν από πριν τις αποφάσεις

Μετά τις ανακοινώσεις κυβερνητικών στελεχών για δεδομένη κατάργηση των SMS στο 13033 πριν ακόμα το εισηγηθεί η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να παρουσιαστεί στην απογευματινή ενημέρωση για για τον κορωνοϊό για να κάνει ανακοινώσεις.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι από Δευτέρα 3 Μαΐου οι μετακινήσεις θα λειτουργήσουν χωρίς περιορισμό και για την εστίαση δεν χρειάζεται η αποστολή sms. Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα SMS να παραμείνουν για τις υπόλοιπες μετακινήσεις διαφορετικά θα είναι επικίνδυνη η εικόνα με τους πολίτες να μετακινούνται ελεύθερα όπου και όποτε επιθυμούν. Με λίγα λόγια κανένας δεν γνώριζε τις εισηγήσεις της Επιτροπής όμως έκανε δηλώσεις. Από την άλλη δεν έχει καμία βάση το να διατηρηθούν τα SMS για άλλες μετακινήσεις αλλά να μην υπάρχει περιορισμός για την εστίαση αφού ο καθένας θα μπορεί να επικαλεστεί ότι επέστρεψε μόλις από την… ταβέρνα.

Οι απορίες θα λυθούν το απόγευμα, μετά τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος θα εμφανιστεί εκτάκτως αφού η ενημέρωση δεν θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Παρασκευή (σ.σ. έχουν να κάνουν Πάσχα…).

Στην ενημέρωση θα βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ