Γιατί μπορεί να μην εξιχνιαστούν ποτέ οι θάνατοι των 3 κοριτσιών στην Πάτρα

Μπορεί να μη δοθούν ποτέ απαντήσεις που θα εξηγούν τον αιφνίδιο θάνατο των τριών «αγγέλων»

Must Read

Φόβους ότι η υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, μπορεί να μην εξιχνιαστεί ποτέ, εκφράζουν επιστήμονες, την ώρα που οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις. 

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο καθηγητής Παθολογίας και Καρδιολογίας, Περικλής Νταβλούρος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μπορεί να μην δοθούν ποτέ απαντήσεις για τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών.

«Αυτήν την στιγμή, μπορούμε να ξέρουμε μόνο τι δεν έχει συμβεί και όχι τι έχει συμβεί» σχολίασε με νόημα και στη συνέχεια μιλώντας για το ιστορικό της 9χρονης Τζωρτζίνας που «έφυγε» τελευταία, σημείωσε: «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο απινιδωτής στην μικρή Τζωρτζίνα, δεν έχει καταγράψει μια επικίνδυνη, θανατηφόρα αρρυθμία από αυτές που επιφέρουν τον θάνατο».

«Μπορεί και να μην βρούμε ποτέ τίποτα»

Την ώρα που όπως αναφέρουν πολλοί οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης αναμένεται να είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της, ο κ. Νταβλούρος τόνισε: «Στον αιφνίδιο θάνατο παιδιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με ελληνική μελέτη, ευθύνεται κυρίως η καρδιά, όμως υπάρχουν και άλλα αίτια. Σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις εξετάσεις και την ενδελεχή έρευνα, μπορεί και να μην βρούμε ποτέ τίποτα, παρά τις ιστολογικές, τις τοξικολογικές και τις εξετάσεις DNA. Μεγάλο ποσοστό τέτοιων περιστατικών παραμένει ανεξιχνίαστο».

Όπως πρόσθεσε «ένας προγεννητικός έλεγχος το πιθανότερο είναι να μην μας βοηθούσε να βρούμε κάτι, εκτός εάν κάποιος στην οικογένεια είχε κάποιο γνωστό πρόβλημα. Δεν είναι κληρονομικές όλες οι γονιδιακές παθήσεις. Το ότι δεν έδειξε κάτι ο γονιδιακός έλεγχος δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε ο κ. Νταβλούρος και εξήγησε ότι υπάρχουν θάνατοι νέων και παιδιών που δεν έχουν εξιχνιαστεί: «Ποσοστό έως 30% των θανάτων παιδιών και νέων, παραμένει ανεξιχνίαστο σε όλον τον κόσμο».

Δείτε επίσης:

Ξέσπασμα δικαστικού της Πάτρας: «Ή στην Αστυνομία ή οι δημοσιογράφοι… βλέπουν πολύ CSI»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This