Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά σε πλαστικοβιομηχανία – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Συναγερμός για τους καπνούς που έπνιξαν τη Δυτική Αττική

Must Read

Βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει από τις πρώτες πρωινές ώρες, η πυρκαγιά που κυριολεκτικά «έπνιξε» τη Δυτική Αττική από χθες το βράδυ σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο.

Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας, 6/6, σε προαύλιο χώρο σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο και γρήγορα, εξαιτίας και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στη περιοχή, επεκτάθηκε. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Σε πανικό οι κάτοικοι τόσο από τους πυκνούς καπνούς όσο και από τον φόβο της μανίας της φωτιάς.

Έντονες οι ανησυχίες να μην επεκταθεί σε παρακείμενα εργοστάσια. Ωστόσο, μπορεί η φωτιά να είναι σε ύφεση, αλλά δεν αναμένεται να σβήσει άμεσα και ίσως μπορεί να καίει για μέρες. Στο σημείο επιχειρούν από νωρίς, σήμερα το πρωί, Τρίτη 7/6, 70 άνδρες, 21 οχήματα, 2 κλιμακοφόρα και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, η ΕΛΑΣ είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Αγωνία με το τοξικό νέφος στην περιοχή

Εξαιτίας της φύσης του υλικού που καιγόταν (πλαστικά) η ατμόσφαιρα μέσα σε λίγα λεπτά γέμισε με πυκνούς μαύρους τοξικούς καπνούς με την Πολιτική Προστασία να στέλνει στις 11 το βράδυ μήνυμα μέσω του 112 για έκλυση επικίνδυνων καπνών, σε ακτίνα 4 χλμ. από το σημείο. Το μήνυμα εστάλη ακόμη και στο Φάληρο και στη Γλυφάδα.

 

 

«Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπρόπυργου Αττικής. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών», ανέφερε. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική. Παράλληλα, έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από ειδικά κλιμάκια προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο επιβεβαρυμένη είναι η ατμόσφαιρα. 

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά σήμερα, όπως και τα εξεταστικά κέντρα. Υπήρξε ένα σενάριο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, εάν η φωτιά συνέχιζε να καίει με την ίδια ένταση, ωστόσο σήμερα λόγω του ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμόπουλο, το κλιμάκιο θα ενημερώσει στην πορεία της ημέρας το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση.

Διαβάστε ακόμα:

Συναγερμός: Φωτιά σε εταιρεία με πλαστικά στον Ασπρόπυργο – Έκλυση επικίνδυνων καπνών!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This