Επιστρέφει η Ελληνίδα τραυματίας της Κωνσταντινούπολης: Απίστευτη καταγγελία για τη νοσηλεία της

Την ίδια στιγμή η Τουρκία συνεχίζει τη «λάσπη» κατά της Ελλάδας μέσω της Sabah

Must Read

Τις προσεχείς ώρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, η Ελληνίδα που τραυματίστηκε την Κυριακή από την έκρηξη στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή, έχει θραύσμα στο πόδι και δεν υπάρχει ανησυχία για τη ζωή της. Ωστόσο, είναι σοκαρισμένη και από τα όσα συνέβησαν και από το γεγονός ότι ήταν μόνη, καθώς είχε ταξιδέψει με γκρουπ και δεν είχε κοντά της κάποιον δικό της άνθρωπο.




Επίσης, τα όσα κατήγγειλε ο πατέρας της 26χρονης στον ΑΝΤ1, είναι ενδεικτικά για την τουρκική αντιμετώπιση και το πώς αυτή συνέβαλε στην περαιτέρω αύξηση του σοκ:

«Μιλήσαμε με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και μας είπε πως θα επιστρέψει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό καθυστερεί γιατί πρέπει να της αφαιρεθεί το τραύμα από το πόδι της, κάτι που προγραμματίστηκε για την Δευτέρα. Μου είπαν ότι θα της κάνουν επισκληρίδιο για να της κάνουν την επέμβαση, που θα την χρεωθεί, όπως θα χρεωθεί και την επέμβαση και την νοσηλεία στο νοσοκομείο. Τους είπα ότι είναι απαράδεκτο ξένος υπήκοος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, να μην δέχεται την ιατρική φροντίδα που πρέπει».




Ωστόσο, πως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, βρέθηκε λύση για την άμεση επιστροφή της κοπέλας στην Ελλάδα, αλλά και για τη νοσηλεία της:

«Πήρα κατευθείαν τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ήταν άμεση η ανταπόκριση και τον ευχαριστώ, ενημερώθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η πρεσβεία μας και το παιδί πλέον θα έρθει οδικώς το πρωί της Τρίτης στην Ελλάδα για να νοσηλευθεί. Η οικογένεια φοβήθηκε και μήπως προσπαθήσουν να μπλέξουν και το παιδί στην έκρηξη».

Σε ότι αφορά το ζήτημα της ενδεχόμενης αποζημίωσης, ο κ.Λύτρας σχολίασε: «Ας έρθει με το καλό στην Ελλάδα. Το τι δικαιούται ένα θύμα τρομοκρατίας στην Τουρκίας είναι κάτι το οποίο θα το δούμε».




Ο πατέρας της 26χρονος πρόσθεσε επ’ αυτού: «Ευχαριστώ πολύ τον κ. Πλεύρη που αμέσως επικοινώνησε μαζί μου και με καθησύχασε πως το παιδί θα έρθει στην Ελλάδα και θα νοσηλευθεί όπως πρέπει με δαπάνες του Δημοσίου».

Με τη σειρά της, η μητέρα της Ελληνίδας, είπε στο Open ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης, βοήθησαν το παιδί της:

«Το παιδί μου γλίτωσε με τη βοήθεια της Παναγίας και του Χριστού. Με πήρε το παιδί κι έκλαιγε. Την έπαιρνα αλλά δεν την έβρισκα, δεν έπιαναν τα κινητά, το είχε χάσει δεν ξέρω. Ευτυχώς την βοήθησαν, βγήκαν από τα μαγαζιά και τους μάζεψαν. Μέχρι και παπούτσια της έδωσαν οι άνθρωποι».




«Λάσπη» από τη Sabah

Μετά τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ενέπλεξε την Ελλάδα με βρώμικο τρόπο στην έκρηξη της Κωνσταντινούπολης, λέγοντας πως «αν δεν τους είχαμε πιάσει (σ.σ.τους τρομοκράτες) θα τους είχαν μεταφέρει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα», σήμερα η εφημερίδα Sabah ανέφερε ουσιαστικά ότι η χώρα μας θα είχε το ρόλο του «καταφυγίου».




Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της τουρκικής εφημερίδας, το σχέδιο ήταν να μη συλληφθεί η ύποπτη Ahlam Albashir, αλλά να μεταφερθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο του Λαυρίου, στο οποίο κατά την Τουρκία «εκπαιδεύονται τρομοκράτες που βοηθούν το ΡΚΚ» και εκεί θα την… εκτελούσαν, για να καταστραφούν τα ίχνη της επίθεσης.

Μετά την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, αλλά και των ΗΠΑ (σ.σ. ο Σόιλου είχε πει «οι ΗΠΑ και τα πιόνια τους», αναφερόμενος στους υπαίτιους του χτυπήματος), φαίνεται ότι από την τουρκική αστυνομία, διαρρέεται πλέον στο Reuters πως πίσω από το χτύπημα μπορεί να βρίσκεται το ISIS

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε σχετικά στον ΑΝΤ1:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και στέκονται αλληλέγγυες με την Τουρκία, τον πολύτιμο σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ. Απορρίπτουμε και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια που υποδηλώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν οποιονδήποτε ρόλο ή ευθύνη σε αυτήν την απεχθή επίθεση εναντίον Τούρκων πολιτών. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις τουρκικές αρχές στην έρευνά τους»







Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This