Η απιστία… τιμωρείται και μετά το διαζύγιο!

Γιατί η άπιστη σύζυγος δικαιούται μικρότερη διατροφή

Must Read

Με απίστευτη απόφαση έλαβε ο Άρειος Πάγος, και αφορά σε όσες γυναίκες απάτησαν τον σύζυγό τους, χώρισαν και πρέπει τώρα να λάβουν τη διατροφή που τούς αναλογεί για τα ανήλικα παιδιά τους.

Με λίγα λόγια, άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή μικρότερης διατροφής που αιτείται πρώην σύζυγος που έχει απατήσει για τον/την ίδια και όχι για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων. Το Ανώτατο Δικαστήριο με απόφαση που δεν έχει τελεσιδικήσει έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς άνδρα που κλήθηκε να πληρώνει διατροφή αλλά η σύζυγός του τον απατούσε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Φοίβο Στρουγγάρη, αρχικά πρέπει να γίνει δικαστήριο για το διαζύγιο στο οποίο θα υπάρξει αμετάκλητη απόφαση πως υπήρξε απιστία από τον έναν σύζυγο και στη συνέχεια ακολουθεί το δικαστήριο για τη διατροφή που λαμβάνεται υπόψιν η πρώτη απόφαση. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία η οποία δεν επηρεάζει ωστόσο την απόφαση για επιμέλεια των ανήλικων τέκνων. Ο/η σύζυγος μπορεί να αιτηθεί διατροφή λόγω αρρώστιας, αδυναμίας εργασίας ή ηθικού καθήκοντος του/της πρώην συζύγου, ωστόσο η απιστία περιορίζει το αίτημα στο δικαστήριο και επιδικάζεται μικρότερο πλέον ποσό. Όσον αφορά τη διατροφή για τα ανήλικα τέκνα αφορά άλλη διαδικασία και δεν σχετίζεται με τη διατροφή στον/στην σύζυγο.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This