«Καταδρομική η επίθεση στην παρέα του Άλκη, ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν» κατέθεσε αστυνομικός

O ίδιος περιέγραψε και πως συνελήφθη ο πρώτος κατηγορούμενος που έδωσε τους υπόλοιπους

Must Read

Τα αποτελέσματα των ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής σχετικά με την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός πριν από ένα χρόνο στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης και το πως κατάφεραν να «πλησιάσουν» στους 12 κατηγορούμενους αποκάλυψε αστυνομικός ο οποίος είναι ο τελευταίος μάρτυρας που εξετάζεται στη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Στον τόπο της δολοφονίας τα πρώτα στοιχεία που βρέθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία ήταν, σύμφωνα με τον μάρτυρα, μια λίμνη αίματος, αποτυπώματα παπουτσιών στο αίμα και το δρεπάνι που, επίσης, έφερε αίμα. Περίπου 100 μέτρα πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης, βρέθηκε και ένα μεγάλο ξύλινο στειλιάρι πεταμένο σε μία οικοδομή.

«Οι πρώτες πληροφορίες λέγανε για ομάδα αρκετών ατόμων, περίπου 10-12, που επιτέθηκαν σε άλλη ομάδα, 5-6 ατόμων. Αρχικές πληροφορίες υπήρχαν πάρα πολλές από πολίτες, αστυνομικούς, ακόμα και από οπαδούς. Έτσι ξεκινήσαμε να βλέπουμε ποιοι θα μπορούσαν να είναι στην επίθεση. Από την αρχή ήταν δεδομένο ότι είχαμε οπαδούς που χτυπάνε άλλους επειδή δήλωσαν ότι υποστηρίζουν διαφορετική ομάδα και γρήγορα φάνηκε ότι έχει να κάνει με οπαδικα θέματα», κατέθεσε ο αστυνομικός.

Ο πρώτος κατηγορούμενος

Η προσαγωγή του πρώτου κατηγορούμενου στο πλαίσιο του αυτόφωρου έγινε όταν επιβεβαιώθηκε μία πληροφορία από την υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας και αναγνωρίστηκε το αυτοκίνητό του στον τόπο του εγκλήματος.

«Ξέραμε ότι υπήρχαν κι άλλα άτομα που δεν είχαν ταυτοποιηθεί. Ο κατηγορούμενος ήταν αρνητικός στην αρχή για τα πάντα. Όταν βγήκαν κάποια πράγματα εναντίον του, παραδέχθηκε ότι ήταν στο σημείο όμως υποστήριζε ότι δε κατέβηκε από το αυτοκίνητο, δεν έλεγε για κανένα άλλον και ζητούσε δικηγόρο».

Ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν και αυτός που έδειξε τους υπόλοιπους καθώς με τον καιρό πιέστηκε και άρχισε τις αποκαλύψεις.

«Όσο περνούσε ο καιρός ο κατηγορούμενος ζοριζόταν όλο και περισσότερο, μετά και την καταδίκη του για αυτά που βρέθηκαν εντός του συνδέσμου. Τότε αποφάσισε ότι θέλει να πει τι έγινε με την επίθεση και μας είπε τα υπόλοιπα ονόματα των εμπλεκομένων, σε ποια σημεία κάθονταν και πως έγινε όλο το περιστατικό», τόνισε ο αστυνομικός, σημειώνοντας ότι ήδη το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής είχε αρκετά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους, όμως αυτή ήταν η τελική επιβεβαίωση.

Πως έγινε το περιστατικό

Ο αστυνομικός έδωσε και μια λεπτομερή περιγραφή σχετικά με το πως ακριβώς εκτυλίχθηκε το βίαιο περιστατικό που στοίχισε την ζωή του 19χρονου φοιτητή.

«Ξεκίνησαν με πομπή τριών οχημάτων, από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί μαζεύτηκαν όλοι και ξεκίνησαν με τα αυτοκίνητα σε σειρά. Ουσιαστικά η κίνηση που έκαναν ήταν να αποφύγουν να περάσουν μπροστά από το γήπεδο του Αρη, πήγαν περιμετρικά και φάνηκε ότι πρέπει να γνώριζαν το σημείο καθώς είναι αρκετά μέσα από την κεντρική οδό, με μέτριο φωτισμό. Προφανώς ξέρανε ότι εκεί υπάρχουν οπαδοί του Άρη, ήξεραν γενικά που θα υπάρχουν οπαδοί. Απέφυγαν να κινηθούν πίσω από το γήπεδο του Αρη καθώς έχει πολύ κόσμο αρκετές φορές.

Ήξεραν που υπάρχουν άτομα και προσπάθησαν να μη πετύχουν μεγάλη ομάδα ατόμων για να υπερτερούν αριθμητικά. Όσο πιο περιμετρικά και μακριά από γήπεδο, τόσο πιο εύκολα θα έβρισκαν μικρές ομάδες. Από την έρευνα στο αρχείο, προέκυψε ότι ο 1ος με τον 4ο κατηγορούμενο είχαν επιτεθεί με μαχαίρι το 2019, σε άλλον νεαρό, σε κοντινό σημείο. Δηλαδή, δεν είναι άγνωστα προς αυτούς τα σημεία. 

Κάποιοι έλεγαν ότι (σ.σ. οι κατηγορούμενοι) έστειλαν κάποιον “μικρό” πριν την επίθεση για να δει που έχει κόσμο, αλλά δε μπορέσαμε να το επιβεβαιώσουμε. Αυτές οι επιθέσεις είναι τυφλές σε σχέση με τα άτομα και το μόνο που έχει σημασία είναι να υποστηρίζουν αντίθετη ομάδα. 

Η επίθεση ήταν καταδρομική, τελείωσε σε 1 λεπτό και 6 δευτερόλεπτα. Σε καταδρομική επίθεση ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Κατέβηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, επιτέθηκαν και ξανά γύρισαν στα αυτοκίνητα. Είναι μία επίθεση πολύ γρήγορη που κάνει ο στρατός και η αστυνομία, καθώς είναι επιθέσεις που γνωρίζεις να τις κάνεις και υπάρχει άνεση, δεν είναι η πρώτη φορά. Ο καθένας ήξερε τι έπρεπε να κάνει και τι ήθελε να κάνει. Ο καθένας ήξερε τι όπλα ήθελε να έχει μαζί του. Γνώριζαν τι ήθελαν να κάνουν, τι ζημιά και πόση ζημιά»

 

Δείτε επίσης:

Αστυνομικός στη δίκη του Άλκη Καμπανού: «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο, ξεψύχησε στα χέρια μου»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This