Θεσσαλονίκη: Μεγάλες ζημιές σε πολλά καταστήματα από τη σφοδρή νεροποντή – «Κάθε χρόνο τα ίδια» λένε οι ιδιοκτήτες

Οι επιχειρηματίες της περιοχής ζητούν από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τους αποζημιώσουν για τις ζημιές που έχουν υποστεί

Must Read

Στο έλεος μιας σφοδρής ανοιξιάτικης νεροποντής βρέθηκαν σήμερα επιχειρήσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη, οι οποίες υπέστησαν σημαντικές ζημιές, καθώς τα νερά «καβάλησαν» πεζοδρόμια και μπήκαν μέσα στα καταστήματα.

Στην περιοχή της Ανάληψης, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας μετατράπηκε σε ένα μεγάλο «ποτάμι», με το ύψος του νερού να ξεπερνάει σε πολλά σημεία, σύμφωνα με μαρτυρίες, ακόμη και τα 20 εκατοστά. Όπως δήλωσε στο grtimes.gr ιδιοκτήτης παλαιοπωλείου στη Βασιλίσσης Όλγας, μόλις έφτασε στην επιχείρησή του διαπίστωσε ότι το εσωτερικό της είχε μετατραπεί σε «λίμνη» και, πλέον, είναι αναγκασμένος να πετάξει μεγάλο και σημαντικό μέρος από το εμπόρευμά του.

Υποστηρίζει, μάλιστα, πώς η ίδια κατάσταση συμβαίνει κάθε χρόνο, χωρίς κανένας αρμόδιος να αναλαμβάνει την ευθύνη και έστω να αποζημιώσει για τις καταστροφές.

Μία από τις αιτίες της πλημμύρας στη συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι η ίδια η οδός Αναλήψεως. Όπως επισημαίνουν, η ανακατασκευή του δρόμου πριν από μερικά χρόνια προφανώς και δεν έγινε με τις κατάλληλες προδιαγραφές, οι οποίες και θα απέτρεπαν τη μετατροπή του δρόμου σε ποτάμι, ενώ οι σχάρες της αποχέτευσης είναι συνδεδεμένες με σωλήνες εξαιρετικά μικρής διατομής, που δεν μπορούν να απορροφήσουν τους τεράστιους όγκους νερού που κατεβαίνουν από ψηλότερα, από την περιοχή της Δελφών.

Στον ίδιο δρόμο, πολλά ήταν τα καταστήματα που πλημμύρισαν, ενώ λόγω του ότι τα μαγαζιά σήμερα ήταν κλειστά, αρκετοί επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν ακόμη ότι έχουν υποστεί ζημιές. Έτερος ιδιοκτήτης επιχείρησης, την ώρα της βροχής έδινε μάχη για να καθαρίσει τα φρεάτια από τα σκουπίδια και τα φερτά υλικά. Ωστόσο, δεν γλίτωσε από το νερό που μπήκε τόσο στο δικό του κατάστημα, όσο και στο κατάστημα της μητέρας του, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Οι κάτοικοι ζητούν, πλέον, να γίνει άμεσα μελέτη και έργα που θα αποτρέπουν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή τους, καθώς θεωρούν αδιανόητο να πρέπει να βάζουν προστατευτικά που θα αποτρέπουν το νερό από το να μπαίνει στο μαγαζί τους, ενώ ζητούν από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τους αποζημιώσουν για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο της Ρόδου – Άναυδοι οι τουρίστες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This