Πάτρα: Bίντεο καταγράφει τα πρώτα αγωνιώδη λεπτά μετά την πτώση της γέφυρας

Must Read

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το αδιανόητο περιστατικό της πτώσης της γέφυρας στην Πάτρα, που είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Το οπτικό υλικό δημοσιεύει το pelop.gr και αποτυπώνει τα πρώτα λεπτά μετά την κατάρρευση.

Όπως φαίνεται στο σημείο έχουν φτάσει τα δύο πρώτα οχήματα της ΕΜΑΚ και οι διασώστες ερευνούν τα συντρίμμια της γέφυρας. Την ίδια στιγμή, ακούγονται φωνές από άλλα άτομα.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δυο εργαζόμενοι, ένας χειριστής μηχανήματος και ένα εργοδηγός, οι οποίο συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 4 συλληφθέντων.

Δείτε βίντεο:

Κάτω από την γέφυρα ήταν Ρομά οι οποίοι είχαν πάει εκεί προκειμένου να βρουν λίγη δροσιά εξαιτίας του καύσωνα.

Νωρίτερα σήμερα ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από την καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ.

Τσελέντης και Λέκκας είχαν προειδοποιήσει

Η γέφυρα ήταν κλειστή από τις 20 Ιουλίου και πραγματοποιούνταν εργασίες. Ο Άκης Τσελέντης είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους στην εν λόγω γέφυρα πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά, δυστυχώς, τα χρόνια που ακολούθησαν δεν βρέθηκε λύση. Τους κινδύνους είχε επισημάνει και ο Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος είχε μιλήσει για σοβαρά προβλήματα στατικότητας.

Οι «δίδυμες» γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635). Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρει πως έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας, καθώς και η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This