Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Εκκενώνονται τρεις οικισμοί

Στη «μάχη» με τις φλόγες επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα - Νέο μήνυμα από το 112

Must Read

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία στην Αλεξανδρούπολη κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου, καθώς λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι ήχησε και πάλι το 112 καλώντας τους κατοίκους των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα να εκκενώσουν τις εν λόγω περιοχές.

Ειδιότερα, στις 15:16 εστάλη νέο μήνυμα 112 στους κατοικους των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης έκανε γνωστό πως διαθέτει λεωφορεία που θα βρίσκονται στις πλατείες των οικισμών, προκειμένου να παραλάβουν τους πολίτες που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης.

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μεγάλη μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά που μαίνεται ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστών.

Ακόμη πιο ενισχυμένες καταγράφονται οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς καθώς στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 100 πυροσβέστες με 31 υδροφόρα οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Κρίσιμη η κατάσταση

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης τόνισε πως όσο υπάρχουν τα εναέρια μέσα η φωτιά περιφρουρείται, αλλά είναι πάρα πολλά τα μέτωπα, και αν νυχτώσει μπορεί να χαθεί ο έλεγχος, προσθέτοντας πως είναι κρίσιμη η κατάσταση.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης η πυρκαγιά που ξεκίνησε από κεραυνούς στις 4.30 το πρωί, παίρνει διαφορετική κατεύθυνση ανάλογα με τη φορά του ανέμου, ενώ συμπλήρωσε πως οι εκκενώσεις γίνονται για προληπτικούς λόγους, οργανωμένα και υπάρχει συνεργασία των κατοίκων με τις αρχές.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Υπενθυμπίζεται ότι η φωτιά πλησίασε την Εγνατία Οδό, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, αλλά δεν κατάφερε να την περάσει.

Λόγω της πυρκαγιάς προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά το τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Πηγή φωτογραφίας: e-evros.gr/facebook

Διαβάστε επίσης: 

Ήχησε το 112 στην Αλεξανδρούπολη – Έκλεισε η Εγνατία Οδός – Δεν «τιθασεύεται» η φωτιά

Στο «κόκκινο» η χώρα την Κυριακή – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This