Τρία θύματα από την κακοκαιρία – Νεκρός ο 82χρονος που εντοπίστηκε στην Καρδίτσα

Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός - Συνεχίζονται τα προβλήματα - Η πρόβλεψη για αύριο

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Τρία θύματα μετρά η Ελλάδα μέχρι στιγμή από την κακοκαιρία Daniel η οποία έχει «χτυπήσει» ανελέητα αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως την Μαγνησία και την Θεσσαλία προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Νωρίτερα, σήμερα το απόγευμα εντοπίστηκε στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας ο 82χρονος που ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους. Ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και τελικά διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρός.

Δείτε βίντεο:

 

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μουζακίου, Φάνη Στάθη ο 82χρονος βγήκε από το σπίτι του και παρασύρθηκε από νερά και γίνονταν προσπάθειες για την ανεύρεση και διάσωσή του.Τελικά εντοπίστηκε νωρίτερα από την Πυροσβεστική καταπλακωμένος από όχημα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 8 πυροσβέστες και 3 οχήματα.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

«Σορός ηλικιωμένου ανασύρθηκε ύστερα από καταπλάκωσή του από όχημα στην περιοχή Ελληνόπυργος Καρδίτσας. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα»

Δείτε την ενημέρωση:

Νωρίτερα σήμερα, ανασύρθηκε νεκρή μία 87χρονη γυναίκα στη Μαγνησία, ενώ, το πρωί της Τρίτης έχασε τη ζωή του στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο, ένας 51χρονος όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο που υποχώρησε από τα ορμητικά νερά.

Εν τω μεταξύ, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγιναν τουλάχιστον 10 απεγκλωβισμοί ατόμων από διαφόρους οικισμούς του Δήμου Μουζακίου, που αντιμετώπιζαν προβλήματα πλημμυρικά (οικισμός Νησιά Πευκοφύτου, Μαγούλα, Μαγουλίτσα, Χάρμα, Μαυρομμάτι).

Μήνυμα από το 112

 

Στο μεταξύ το «σφυροκόπημα» των έντονων φαινομένων συνεχίζεται.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο:

Στην Αττική

Και την Αττική έχει αρχίσει να «σφυροκοπά» τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία Daniel που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ είναι υπεύθυνοι για δύο θανάτους και δύο αγνοούμενους.

Αυτή την ώρα οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου έρχονται αντιμέτωποι με την έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται από αστραπές, βροντές και κεραυνούς ενώ έχουν σημειωθεί και τα πρώτα προβλήματα.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε αρκετούς δρόμους λόγω της βροχής.

Πριν από λίγο, λόγω συσσώρευσης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς από την οδό Πέτρου Ράλλη έως και την οδό Χαμοστέρνας.

Για τον ίδιο λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, από το ύψος της εξόδου προς τη λεωφόρο Συγγρού.

Παράλληλα, η Αστυνομία προχώρησε λόγω συσσώρευσης υδάτων στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο ύψος του νοσοκομείου Ασκληπείου Βούλας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Επίσης, προσωρινά έκλεισε και ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός, λόγω εισρροής υδάτων στό ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους. Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

 

 

Προβλήματα και στο αεροδρόμιο προκλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, λόγω της επιδείνωσης των φαινομένων, υπήρξε το απόγευμα επίπτωση στον εναέριο χώρο της Αθήνας με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις ενώ και στις αφίξεις, τρεις πτήσεις που προσέγγιζαν το Ελευθέριος Βενιζέλος, κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, εκτροπές πτήσεων έγιναν σε δρομολόγιο της Ryanair που προσγειώθηκε τελικά στη Θεσσαλονίκη, στην πτήση 636 της British Airways που κατευθύνθηκε στη Ρόδο και στην πτήση της ΚLM 1575 που προσγειώθηκε από την Αθήνα στα Χανιά.

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους και βάσει των κανονισμών ασφαλείας που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, διακόπηκε η τροφοδοσία των αεροσκαφών με καύσιμο έως ότου μετριασθούν τα καιρικά φαινομένα.

Επίσης, γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας όπως στην Ομόνοια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ πλημμυρισμένοι είναι οι δρόμοι της Κυψέλης, του Μενιδίου, του Γαλατσίου και της Ηλιούπολης.

Δείτε φωτογραφία από την Κυψέλη:

Δείτε tweet:

Η πρόβλεψη για αύριο

Μέχρι αύριο το μεσημέρι αναμένεται να παραμείνει στην χώρα μας η κακοκαιρία Daniel η οποία «χτύπησε» με απίστευτη σφοδρότητα πολλές περιοχές προκαλώντας καταστροφές και την απώλεια δύο ανθρώπινων ζωών μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις αύριο, Πέμπτη:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βορειδυτικά τους 24 με 26, στα υπόλοιπα ηπερωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο νότιο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως το πρωί, σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στις δυτικές Κυκλάδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και από το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και τοπικά στις βόρειες Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This