Ξαφνικός θάνατος 20χρονης: «Η λοίμωξη ξέφυγε και άρχισε να κάνει μια ολοσωματική κατάρρευση»

Must Read

Επιπλοκές της οξείας πυώδους αμυγδαλίτιδας φέρονται να ευθύνονται για τον ξαφνικό θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο, η οποία έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης 13/9 από ανακοπή, ενώ νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωάννινων.

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ένας εκ των τριών ιατροδικαστών που εξέτασαν τη σορό της αδικοχαμένης κοπέλας στα Γιάννενα και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειάς της, μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε ότι «θα δούμε στις ιστοπαθολογικές εξετάσεις για το ποια όργανα συμμετείχαν στις επιπλοκές και στην κατάληξη της 20χρονηςΣίγουρα η καρδιά, τα νεφρά, αλλά πρέπει να εξετάσουμε και την σειρά που κατέρρευσαν. Γιατί ένας άνθρωπος με οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα σε νοσοκομείο, δεν δικαιολογείται να κάνει σηπτικό σοκ. Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις και ο ιατρικός φάκελος θα δώσει τις απαντήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, «η κοπέλα έπασχε από οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα, η οποία ουσιαστικά προκάλεσε μία γενικευμένη συστηματική κατάρρευση των οργάνων και η νεαρή τελικά κατέρρευσε. Η λοίμωξη ξέφυγε από τα όρια των αμυγδάλων και άρχισε να κάνει μια ολοσωματική κατάρρευση». Η 20χρονη «δεν είχε κάποιο πρόβλημα από πριν. Οι λοιμώξεις μπορεί να εξελιχθούν και να καταλήξουν σε σηπτικό σοκ, πολυοργανική ανεπάρκεια», επισημαίνει.

Σε ερώτηση για το εάν η νεαρή κοπέλα είχε λάβει ή όχι αντιβίωση, ο ίδιος απάντησε ότι «τα ερωτήματα όσον αφορά στην φαρμακευτική αγωγή, θα απαντηθούν όταν θα έχω τον ιατρικό φάκελο. Δεν έχω ακόμα φάκελο από τη νοσηλεία της, δεν έχουμε εικόνα τι έχει γίνει».

Πατέρας 20χρονης: «Ήμασταν ήσυχοι ότι το παιδί νοσηλεύεται σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο»

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς της 20χρονης φοιτήτριας από την Χίο, η οποία είχε πάει στα Γιάννενα για να δώσει μαθήματα για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, αλλά στις 5 Σεπτεμβρίου έπαθε αμυγδαλίτιδα και έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο, όπου και έχασε τη ζωή της από ανακοπή καρδιάς, προκαλώντας ισχυρό σοκ στο πανελλήνιο.

«Εγώ αρχικά μιλάω σε εσάς, γιατί θέλω να προστατεύσω με τον χαμό του δικού μου παιδιού τα υπόλοιπα παιδιά, να μην ξανασυμβεί αυτό», δήλωσε ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας στο TLive. «Εμείς ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν τι ακριβώς συνέβη, αν ήξεραν ενδεχομένως να την είχαν σώσει. Το κορίτσι μου ξέρω ότι ήρθε για να σπουδάσει –φαντάζομαι ότι με ακούν πολλοί γονείς– και σε 10 ημέρες χάθηκε το παιδί μου. Ήρθε να δώσει την εξεταστική του, έπαθε αμυγδαλίτιδα και νοσηλεύτηκε αμέσως. Ήμασταν ήσυχοι ότι το παιδί νοσηλεύεται σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο και ότι όλα θα πάνε πολύ καλά, μια αμυγδαλίτιδα με πυρετό, δεν ήταν τίποτα το πολύ σπουδαίο για θεραπεία. Αντίθετα, όμως, το παιδί μου δεν του πέρασε ποτέ ο πόνος, είχε πάντα ένα πυρετό, πόναγαν οι αμυγδαλές του, μέχρι που τελικά το χάσαμε», προσθέτει.

«Δεν μπορείς να πεις κάτι, πραγματικά σου φεύγει το τηλέφωνο από τα χέρια, η γη από τα πόδια. Μετά πήγαμε στο νοσοκομείο για να μας μιλήσει ο θεράπων ιατρός της, μέχρι που αυτός ο άνθρωπος μας είπε ότι ποτέ του δεν έμαθε για ποιο λόγο χάθηκε το παιδί», αναφέρει για τη στιγμή όπου πληροφορήθηκε τον θάνατό της.

«Μετά από εννέα ημέρες νοσηλείας δεν βρήκαν ποτέ τι ήταν αυτό που κράταγε το παιδί μου έτσι. Ενδεχομένως οι θεραπείες που του έδωσαν ήταν άκυρες, αλλά και εγώ δεν ξέρω, δεν θέλω να πάρω και ανθρώπους στο λαιμό μου», συνεχίζει ο πατέρας της 20χρονης. «Δεν πρότειναν ποτέ να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο. Μας καθησύχαζαν για την υγεία του και ότι δεν κινδυνεύει, ότι θα της δώσουν διπλές αντιβιώσεις, να μην ανησυχούμε, αυτά», αναφέρει σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν τον καιρό της νοσηλείας της κόρης του.

Η ίδια τούς έλεγε ότι πονάει και ότι έχει πυρετό. «Μετά από μια κορτιζόνη που πήρε, ένιωθε λίγο καλύτερα και η διάθεσή της ήταν αλλιώς, μας καθησύχαζε. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα, όχι τόσο τραγικά, αντίθετα ένα άλλο παιδί που νοσηλευόταν εκεί είχε πιο έντονα συμπτώματα και μάλιστα η κόρη μου το παρηγορούσε. Το παιδί αυτό είναι σπίτι του, γερό να είναι, όμως το δικό μου το παιδί έφυγε», συνεχίζει και καταλήγει λέγοντας πως τα τελευταία της λόγια ήταν «μπαμπά πονάει όλο μου το σώμα». Πέντε ημέρες μετά, η κόρη του έφυγε από τη ζωή…

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This