Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Την Θεσσαλία θα «χτυπήσει» πάλι η νέα κακοκαιρία!

Θα ξεκινήσει από τα δυτικά της Θεσσαλίας, αναφέρει ο Κολυδάς - Για μεγάλο όγκο νερού προειδοποιεί ο Μαρουσάκης - Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας στην ανατ. Αττική

Must Read

Δεν έχουν προλάβει να πάρουν μια ανάσα και να σταθούν στα πόδια τους οι κάτοικοι της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες και τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel και θα δεχθούν πάλι μεγάλο όγκο νερού τις επόμενες μέρες καθώς έρχονται νέα έντονα καιρικά φαινόμενα!

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε νωρίτερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η νέα κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Δευτέρα και θα κρατήσει μέχρι την Τετάρτη και θα επηρεάσει τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Δείτε βίντεο:

 

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο:

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Δεδομένου ότι μεσολαβούν τρία εικοσιτετράωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

Δείτε βίντεο:

Η ανάρτηση Κολυδά

Ενημέρωση σχετικά με τον καιρό είχε κάνει νωρίτερα και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα «στα δυτικά της Θεσσαλίας. Τρίτη και Τετάρτη στα υπόλοιπα».

Όπως επεσήμανε ο δείκτης επικινδυνότητας από τα καιρικά φαινόμενα θα είναι «έως πορτοκαλί».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των μοντέλων».

Δείτε την ανάρτησή του:

Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Αναφορά στα επερχόμενα καιρικά φαινόμενα είχε κάνει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης νωρίτερα στην τηλεόραση του OPEN.

Μάλιστα, έκρουσε το καμπανάκι για την Θεσσαλία στην οποία θα πέσει πολύ νερό από την Δευτέρα το μεσημέρι μέχρι την Τετάρτη!

Συγκεκριμένα είπε:

«Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα μπει μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται και θα μας απασχολήσει από την Κυριακή και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη με Πέμπτη.

Δυστυχώς και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel. Από Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη, Τετάρτη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Θέλει προσοχή!».

Δείτε την πρόγνωση:

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Έκτακτη σύσκεψη έκανε σήμερα το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό.

Το κύριο θέμα ήταν η πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων που ενδέχεται να προκαλέσει η μεταβολή του καιρού. Σε αυτό το πλαίσιο τονίστηκε ο συντονισμός όλων των φορέων κυρίως για περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι όπως οι δήμοι Αχαρνών και Σαρωνικού καθώς μπορεί να εμφανίσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των σχετικών υπηρεσιών, οι οποίοι παρουσίασαν τις δράσεις τους για τον καθαρισμό των ρεμάτων, των φρεατίων υδροσυλλογής, του δικτύου ομβρίων, την εκτέλεση των νέων αντιπλημμυρικών, καθώς και άλλων απαραίτητων ενεργειών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This