Ματαιώθηκε νέο χειρουργείο στο Νοσοκομείο Μεταξά – Τι απαντά η διοίκηση

Ο ασθενής είναι και γιατρός, σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΕΝΓΕ

Must Read

Νέα ματαίωση προγραμματισμένου χειρουργείου και συγκεκριμένα ρομποτική επέμβαση υπήρξε στο «Μεταξά». Η διοίκηση του νοσοκομείου επικαλείται την «προστασία του ασθενούς με αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια».

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, ο γιατρός Π.Ν και ασθενής έκανε εισαγωγή στις 20 Σεπτεμβρίου στην Ουρολογική Κλινική με σκοπό να υποβληθεί σε τακτικό χειρουργείο Ca Προστάτη.

Κατά την προεγχειρητικό έλεγχο, ωστόσο, τον ενημέρωσαν ότι θα λάβει εξιτήριο για την επόμενη ημέρα, καθώς –όπως του είπαν– το νοσοκομείο δεν διέθετε την δέουσα καρδιολογική υποστήριξη και την δυνατότητα για την εξέταση μελέτης ύπνου.

Η διοίκηση του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο ασθενής κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου από τους πνευμονολόγους».

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στη ματαίωση χειρουργείου στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» λόγω αδυναμίας καρδιολογικής υποστήριξης ασθενούς, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα εξής.

Ο ασθενής για τον οποίο γίνεται λόγος, υποβλήθηκε σε πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων καρδιολογικής και πνευμονολογικής εκτίμησης.

Δεδομένου ότι επρόκειτο για ρομποτική χειρουργική επέμβαση, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πνευμονολογική εκτίμηση, λόγω της ιδιαίτερης στάσης του σώματος τους που λαμβάνουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Ο ασθενής κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου από τους πνευμονολόγους του Νοσοκομείου Μεταξά (άπνοιες) και για αυτό του δόθηκαν συστάσεις για διενέργεια εξειδικευμένης εξέτασης (μελέτη ύπνου) η οποία διενεργείται σε συγκεκριμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Παράλληλα, τονίστηκε στον ασθενή ότι δε θα χάσει τη σειρά του στη λίστα χειρουργείου του Νοσοκομείου Μεταξά, και, εφόσον μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης δοθεί το πράσινο φως, θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα χειρουργείου.

Σημειώνεται ότι ο ασθενής είναι περιπατητικός, σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν προκύπτει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλειά του από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ούτε από την ολίγων ημερών αναβολή του χειρουργείου, που προέκυψε για ιατρικούς λόγους, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας του και της ομαλής αφύπνισης μετά τη χειρουργική επέμβαση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This