ΣΤΑΣΥ: Διευκρινίσεις σχετικά με το περιστατικό οπαδικής βίας στο μετρό

Δεν σημειώθηκαν διαπληκτισμοί - Όλες οι πληροφορίες έχουν μεταφερθεί στην αστυνομία

Must Read

Πυροσβεστήρες και όχι καπνογόνα χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι που μπήκαν χθες το βράδυ σε συρμό του μετρό μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ενώ δεν σημειώθηκε κάποιος διαπληκτισμός. Η εταιρεία «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε» εξέδωσε την δική της ανακοίνωση προκειμένου να διευκρινίσουν όσα έγιναν.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά,  χθες το βράδυ σε συρμό του μετρό όταν μπήκαν μέσα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και πέταξαν καπνογόνο φωνάζοντας για οπαδούς συγκεκριμένης ομάδας. Το σοβαρότατο περιστατικό με ξεκάθαρα οπαδικά χαρακτηριστικά έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο στου Ρέντη, αποδεικνύοντας ότι η οπαδική βία καλά κρατεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν περίπου 10 το βράδυ όταν πέντε κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στο συρμό του μετρό στο Μοναστηράκι. Αδιαφορώντας για το γεγονός πως στο βαγόνι είχε κόσμο πέταξαν το καπνογόνο ενώ στη συνέχεια φώναξαν «όποιος είναι Παναθηναϊκός να το πει τώρα!».

Όπως είναι φυσικό στο βαγόνι επικράτησε χαμός με τους επιβάτες να κλείνουν τις μύτες τους, να δυσκολεύονται να αναπνεύσουν καθώς πρόκειται για μικρό, κλειστό χώρο.

Μόλις το τρένο έφτασε στον Κεραμεικό τα πέντε άτομα κατέβηκαν και πέταξαν ακόμη ένα καπνογόνο. Μετά, έφυγαν σαν «κύριοι» χωρίς να τους ενοχλήσει ή να τους σταματήσει κανείς.

Η έρευνα για το συμβάν έχει ξεκινήσει ήδη. Η Αστυνομία αναζητά υλικό από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην αποβάθρα καθώς μέσα στο συρμό δεν υπάρχουν κάμερες.

Χθες, ο Παναθηναϊκός έπαιζε με την Μακάμπι Χάιφα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

«Με αφορμή αναφορές στον Τύπο για τη χρήση καπνογόνων σε συρμούς και σταθμούς του Μετρό και σε απάντηση αυτών, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της ΣΤΑ.ΣΥ αλλά και τη σχετική ενημέρωση από το προσωπικό ασφαλείας και λειτουργίας, στις 10 περίπου το βράδυ της Πέμπτης 14/12 διακρίνεται στην αποβάθρα του σταθμού του Μετρό “Μοναστηράκι” ομάδα 5-10 ατόμων, μεταξύ άλλων φιλάθλων ομάδας, να κάνει χρήση πυροσβεστήρων. Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά επιβιβάζονται σε συρμό ενισχυτικού δρομολογίου (που είχε δρομολογηθεί για τη μεταφορά φιλάθλων μετά το τέλος αγώνα) όπου και διακρίνονται να κάνουν και πάλι χρήση πυροσβεστήρων, βγάζοντάς τους εκτός των παραθύρων του συρμού. Αποβιβάζονται στον σταθμό Κεραμεικός και συνεχίζουν τη χρήση πυροσβεστήρων.

Διευκρινίζεται επίσης, πως δεν σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και συμπλοκές ατόμων, τόσο στους σταθμούς, όσο και εντός του συρμού. Οι υπάλληλοι φύλαξης του σταθμού ενημέρωσαν άμεσα για τη δράση των ατόμων αυτών το Κέντρο Ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ οι οποίοι και μετέφεραν την πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ».

Δείτε επίσης:

Σοβαρότατο οπαδικό επεισόδιο σε συρμό του μετρό: Κουκουλοφόροι πέταξαν καπνογόνο φωνάζοντας για οπαδούς συγκεκριμένης ομάδας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This