Επελαύνει η κακοκαιρία – Μπουρίνι «χτύπησε» την Αττική

Αναποδογύρισε φορτηγό στον Πύργο - Πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της χώρας

Must Read

Πολλά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα μας η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε το Σάββατο από τη Δυτική Ελλάδα και τα ξημερώματα έκανε την εμφάνισή της και στην Αττική όταν ισχυρό μπουρίνι, που συνοδεύτηκε με χαλάζι, έπληξε αρκετές περιοχές. Μέσα σε μερικά λεπτά δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές, κυρίως από πτώσεις δέντρων. Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στο Ψυχικό και στη Φιλοθέη όπου έπεσαν δέντρα λόγων των ισχυρών ανέμων.

337 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική

Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής σε όλη τη χώρα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων. Οι 337 συνολικά κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.

Ειδικότερα:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 115 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 95 κοπές δέντρων και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 82 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 41 κοπές δέντρων και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 45 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 37 κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 22 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 25 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 13 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 11 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
  • Στην Περιφέρεια Ηπείρου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 7 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου

Μεγάλες καταστροφές σε Πάτρα και Ηλεία

Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Πάτρα και στην Ηλεία, όπου οι κάτοικοι πέρασαν μια δύσκολη νύχτα. Στην αχαϊκή πρωτεύουσα η ραγδαία επιδείνωση του καιρού προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές, ενώ σε πολλά σημεία έπεσαν δέντρα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην Ηλεία και συγκεκριμένα στον Πύργο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ αναποδογύρισε φορτηγό από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Στο σκοτάδι πέρασαν μεγάλο μέρος της νύχτας οι κάτοικοι του Πύργου καθώς έγιναν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Πύργου, ο αναπληρωτής Δήμαργος Πύργου, Νώντας Κυριαζής, είπε πως με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών μετά το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα ήχησε το 112 για τους κατοίκους της Αχαΐας, της Ηλείας, της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και των νησιών του Ιονίου για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αχαΐα

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Αχαΐα από το βράδυ του Σαββάτου έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής Μετόχι της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών μετά από ισχυρή βροχόπτωση.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου–Δερβενίου–Μαμουσιάς, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών και πετρών εξ αιτίας της βροχόπτωσης. Κατολίσθηση σημειώθηκε ανάμεσα στις κοινότητες Δάφνες και Παρασκευή του Δήμου Αιγιαλείας με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία.

Κανονικά η κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίουπου καθώς ήρθη σήμερα ο αποκλεισμός κίνησης δικύκλων και φορτηγών που είχε τεθεί σε ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Και σήμερα Κυριακή τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη έως και τα 9 Μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Επίσης δεν εκτελούνται δρομολόγια υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ κλειστή είναι και η γραμμή Καβάλα-Πρίνος.

Επίσης από το μεσημέρι του Σαββάτου έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτιό απόπλου από τα λιμάνια της Κυλλήνης αλλά και της Κεφαλονιάς.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This