Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με κρύο και θυελλώδεις ανέμους – Χιόνια και στην Αττική

Έρχονται τα πρώτα «σκληρά» κρύα - Η αναλυτική πρόγνωση του meteo

Must Read

Από σήμερα αργά το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας η κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά το κρύο και τα χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο αλλά και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Δείτε βίντεο:

 

Αναλυτικά η πρόγνωση της υπηρεσίας meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

«Βαρομετρικό χαμηλό από το Νότιο Ιόνιο, κινούμενο ανατολικά θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου, αλλά κυρίως την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα νότια τμήματα, ενώ παράλληλα η κάθοδος ψυχρών αέριων μαζών σε συνδυασμό με την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού, θα προκαλέσει χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα κυρίως της βορειοανατολικής χώρας, αναφέρει το Meteo.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τη Δευτέρα 08/01 οι βροχοπτώσεις στα δυτικά τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά, επηρεάζοντας έως τις νυχτερινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Νοτίου και Ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές αναμένοται στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Δείτε βίντεο:

 

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 09/01, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και πιθανόν της Εύβοιας, καθώς επίσης και σε περιοχές της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με χαμηλό υψόμετρο.

Στον παρακάτω Χάρτη, δίνεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής από τη Δευτέρα 08/01 έως και την Τρίτη 09/01/2024.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 09/01, όπου αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). 

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημανθούν:

οι τοπικές χαλαζοπτώσεις στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη Νότια Πελοπόννησο

η σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο, όπου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ

η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, όπου θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα». 

 

Χιόνια και στην Αττική φέρνει η ψυχρή εισβολή, λέει ο Μαρουσάκης!

Χιόνια ακόμα και στην Αττική θα φέρει η ψυχρή εισβολή η οποία αναμένεται στην χώρα μας αύριο και την Τετάρτη σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα έντονα φαινόμενα έδωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με μια νέα μακροσκελή ανάρτησή του στην ιστοσελίδα που διατηρεί. Μάλιστα, τόνισε πως δεν πρόκειται για τα μόνα κρύα που θα μας απασχολήσουν μέσα στην εβδομάδα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Έπρεπε να φτάσουμε κοντά στα μισά του Ιανουαρίου για να δούμε στους προγνωστικούς χάρτες καιρού τα πρώτα “σκληρά” κρύα να προσεγγίζουν και τη χώρα μας τα οποία είναι σε θέση να φέρουν και τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις.

Έτσι λοιπόν το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη μια μέτριας έντασης ψυχρή εισβολή θα απασχολήσει τη χώρα μας φέρνοντας τα χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα για την ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΧΙΟΝΙΑ

Αν και σύντομης διάρκειας αυτό το ψυχρό κύμα, θα καταφέρει να ντύσει στα λευκά αξιοπρεπώς αρκετά ορεινά – ημιορεινά τμήματα της χώρας μας χαρίζοντας τον χορό των χιονονιφάδων και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Ενδεικτικός της όλης κατάστασης ο χάρτης χιονόπτωσης που ακολουθεί όπου βλέπουμε τις λευκές αποχρώσεις να κυριαρχούν από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, ακόμη όμως και σε νησιά μας στο βόρειο – βορειοανατολικό Αιγαίο π.χ Λήμνος.

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα βουνά του νομού Αττικής με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 περίπου μέτρα και πάνω. Έτσι λοιπόν για όσους το λέει η καρδούλα τους μπορούν μέσα στην Τετάρτη να ανηφορίσουν προς Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα και στα πολύ ψηλά του Υμηττού να δουν στη χειρότερη τις χιονονιφάδες να πέφτουν π.χ κορυφές Υμηττού και στην καλύτερη αρκετά εκατοστά στρωμένου χιονιού π.χ στα ψηλά της Πάρνηθας.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ

Ο καιρός όμως δεν είναι μόνο χιόνια…έτσι λοιπόν αυτή η νέα κακοκαιρία θα φέρει θυελλώδεις και παγερούς βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

Αυτή η ψυχρή εισβολή δεν θα είναι η μόνη που θα μας απασχολήσει αυτή την εβδομάδα μιας και προς το τέλος της ένα νέο ισχυρότερο ψυχρό κύμα θα “χτυπήσει” την  πόρτα της χώρας μας όπου ίσως δούμε τον λευκό επισκέπτη και σε πιο χαμηλά υψόμετρα π.χ βόρεια προάστια Αττικής

». 

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

 

Δείτε επίσης:

Κλ. Μαρουσάκης: Η πρόγνωση για τον Ιανουάριο – Πότε πέφτει η θερμοκρασία και πού θα δούμε βροχές
Δείτε επίσης:

Κλ. Μαρουσάκης: Η πρόγνωση για τον Ιανουάριο – Πότε πέφτει η θερμοκρασία και πού θα δούμε βροχές

Χιόνια και στην Αττική φέρνει η ψυχρή εισβολή, λέει ο Μαρουσάκης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This