Συγκλονίζει η αδερφή του Γιώργου Λυγγερίδη: «Πάλεψε 20 μέρες, καιγόταν, έχασε όλο του το αίμα»

«Καιγόταν ζωντανός και τα επεισόδια συνεχίζονταν», είπε για την μοιραία ημέρα

Must Read

Την σιωπή της αποφάσισε να «σπάσει» η αδερφή του Γιώργου Λυγγερίδη, του 31χρονου αστυνομικού, που άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ημέρες μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στη διάρκεια οπαδικών επεισοδίων έξω απο το κλειστό γήπεδο του «Ολυμπιακού» στου Ρέντη.

«Για μένα πάντα ο Γιώργος ήταν ο ήρωάς μου, τον θαύμαζα», τόνισε η Κατερίνα Λυγγερίδη αρχικά. Όπως εξήγησε, ο αδικοχαμένος νέος αγαπούσε πάρα πολύ τη δουλειά του και παρά το γεγονός πως γνώριζε τους κινδύνους, συνέχιζε να εργάζεται με ζήλο. «Ήξερε ότι μπορεί να κινδυνεύσει, κι άλλες φορές είχε τραυματιστεί σε επεισόδια αλλά πήγαινε μπροστά, να κάνει το καθήκον του, γιατί αυτό έπρεπε να κάνει», συμπλήρωσε.

«Πάλεψε 20 μέρες, καιγόταν, έχασε όλο του το αίμα»

Η Κατερίνα Λυγγερίδη, φανερά συγκινημένη, αναφέρθηκε και στην μοιραία εκείνη ημέρα, που ο 31χρονος Γιώργος τραυματίστηκε.

«Τον χτύπησε αυτή η ναυτική φωτοβολίδα, που ξέρω ότι δεν σβήνει και κάτω από το νερό. Ένας άνθρωπος καιγόταν ζωντανός και αιμορραγούσε μέχρι θανάτου, ήταν όρθιος και πάλευε η ομάδα του να τον κρατήσει, παρ’ολα αυτά ξέρω ότι συνεχίζονταν τα επεισόδια. Βλέπεις έναν άνθρωπο να πέφτει κάτω τραυματισμένος και συνεχίζεις;», ξέσπασε και συνέχισε:

«Πάλεψε 20 μέρες, καιγόταν, έχασε όλο του το αίμα, άδειασε από αίμα και γι’ αυτό έπαθε ανακοπή, δύο ανακοπές. Επέζησε από αυτό, συνέχισε να παλεύει στο νοσοκομείο για 20 μέρες, μπήκε στο χειρουργείο για να του κόψουν το πόδι, το ξεπέρασε κι αυτό αλλά καποια στιγμή η καρδιά του δεν άντεξε».

«Σκέφτομαι ότι με προσέχει και είναι δίπλα μου»

Παράλληλα, συντετριμμένη περιέγραψε την πιο δύσκολη στιγμή για εκείνη όταν έμαθε ότι ο αδερφός της έφυγε από τη ζωή. «Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή για εμένα όταν μου ανακοινώθηκε ότι απεβίωσε, γιατί, ό,τι αγαπούσα περισσότερο σε αυτόν τον κόσμο το έχασα. Σκέφτομαι ότι με προσέχει και είναι δίπλα μου, ελπίζω κάπου να είναι και να με βλέπει», υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο και για την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον αδερφό της:

«Μία μέρα πριν, τον είχα πάρει βιντεοκλήση κλαίγοντας και του έλεγα πόσο περήφανη είμαι που είναι αδερφός μου, δεν ξέρω τι με είχε πιάσει και είχα την ανάγκη να του τα πω. Μισή ώρα πριν χτυπηθεί του είχα στείλει φωτογραφία με μία φράση που είχαμε γράψει μαζί: Αφοί Λύγγε. Μου πάτησε μία καρδούλα και δεν μου ξανά απάντησε ποτέ».

Κλείνοντας, η αδερφή του άτυχου αστυνομικού τόνισε πως ο αδερφός της θα είναι για πάντα στην μνήμη της. «Έχω πάρα πολλή οργή μέσα μου, για το τι τράβηξε ο αδερφός μου, τι πόνο είχε. Είναι κάτι το οποίο δεν χωνεύεται. Δηλαδή, ο δικός μου ο αδελφός εξαιτίας κάποιου άλλου έχασε τη ζωή του με έναν τέτοιο τρόπο. Γιατί έχασε τη ζωή του έτσι; Δεν υπάρχει κάποιος να μου το απαντήσει», είπε και κατέληξε: «Δεν θα ξεχαστεί ο αδερφός μου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This