Εξαπλώνεται σε Σικελία και Φλωρεντία ο κορωνοϊός! Σε απόγνωση τα πληρώματα των ελληνικών πλοίων

Must Read

Δραματική είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη γειτονική Ιταλία τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία, με έναν επιχειρηματία που ταξίδεψε στην Κίνα εντοπίστηκε στη Φλωρεντία και διαγνώσθηκε με τον ιό, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και στη συγκεκριμένη περιοχή.

Παράλληλα, μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που επίσης έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Σε απόγνωση τα πληρώματα των ελληνικών πλοίων

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι εφοπλιστικές εταιρίες και τα πληρώματα των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια από την Πάτρα στην Ιταλία και αντίστροφα, ώστε να αντιμετωπίσουν έγκαιρα ένα πιθανό κρούσμα κορονοϊού.

Οπως επισημαίνουν σε δηλώσεις τους στελέχη των εταιριών, πάνω στα πλοία υπάρχουν ειδικά κιτ για τη θερμομέτρηση των επιβατών, καθώς και απολυμαντικά, αντισηπτικά, γάντια και μάσκες, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθούν από τα πληρώματα. Πάντως, προσθέτουν πως μέχρι στιγμής η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική και τονίζουν πως τα πληρώματα των πλοίων έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις με επικίνδυνους ιούς, όπως ο Εμπολα και ο SARS, και στο παρελθόν.

Ωστόσο, μια διαφορετική εικόνα της κατάστασης σχετικά με τα μέτρα που έχουν λάβει οι εταιρίες σχετικά με την προστασία από τον κορονοϊό παρουσιάζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ). Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σύμφωνα με καταγγελίες ναυτεργατών «οι εφοπλιστικές εταιρίες δεν εφαρμόζουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής». Συγκεκριμένα, δεν έχουν εξοπλίσει τα καράβια ούτε καν με μάσκες.

Παράλληλα, μετά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία η αεροπορική εταιρία Aegean έχει δεχτεί πολλά αιτήματα για ακυρώσεις και αλλαγές εισιτηρίων που αφορούν πτήσεις προς τη χώρα. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως όσοι επιβάτες επιθυμούν από σήμερα και έως τις 20 Μαρτίου να μεταθέσουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία το εισιτήριό τους προς οποιονδήποτε προορισμό μπορούν να το πραγματοποιήσουν χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Επίσης ενημερώνει πως θα συνεχίσει τις πτήσεις της κανονικά προς όλους τους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας.

Δείτε επίσης: «Πεδία μάχης» Λέσβος και Χίος – Κάτοικοι εναντίον ΜΑΤ με μολότοφ! Έχουν στήσει οδοφράγματα και περιμένουν (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This