Τρίτη 15/6/2021

«Βράζουν» οι Φιλιππίνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία μητέρας και γιου από αστυνομικό (video)

Τους σκότωσε επειδή έκαναν θόρυβο

Αναβρασμός επικρατεί στις Φιλιππίνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία μιας γυναίκας και του γιου της από αστυνομικό ο οποίος ενοχλήθηκε επειδή έκαναν φασαρία.

Η Σόνια Γκρεγκόριο, 52 ετών, και ο γιος της Φρανκ Γκρεγκόριο, 25 ετών, σκοτώθηκαν από αστυνομικό που τους έριξε σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι έπειτα από διαπληκτισμό διότι, σύμφωνα με τον δράστη του διπλού φονικού, έκαναν θόρυβο.

Στο βίντεο, ο αστυνομικός Τζονέλ Νοέσκα εικονίζεται να διαπληκτίζεται έντονα με τους Γκρεγκόριο για τη χρήση ενός αυτοσχέδιου εκτοξευτήρα πυροτεχνημάτων στην επαρχία Ταρλάκ, βόρεια από τη Μανίλα. Αυτού του είδους οι μηχανισμοί, που κάνουν δυνατό κρότο, χρησιμοποιούνται συχνά στους εορτασμούς του νέου έτους.

Όταν η Σόνια αγκάλιασε τον γιο της, καθώς ο διαπληκτισμός εντεινόταν, ο Νοέσκα τράβηξε πιστόλι, πυροβόλησε τη γυναίκα στο κεφάλι και κατόπιν έριξε δύο φορές στον Φρανκ. Πριν φύγει, πυροβόλησε για δεύτερη φορά τη Σόνια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι ο επιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχει δημιουργήσει κλίμα απόλυτης ατιμωρησίας. Ο πρόεδρος Ντουτέρτε καταδίκασε τη διπλή δολοφονία, πρόσθεσε ότι υπερασπίζεται μόνο αστυνομικούς που κάνουν το καθήκον τους και ότι επίορκοι αστυνομικοί θα «πληρώνουν πολύ ακριβά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ