Το… αυτί του Ερντογάν τράβηξε ο Πούτιν για τα τουρκικά drones στην Ουκρανία!

Η προκλητική δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην ζώνη της διένεξης του Ντονμπάς περιλαμβάνει τη χρήση τουρκικών επιθετικών drones

Must Read

Τηλεφωνικώς τα «έψαλλε» ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια σημερινής συνομιλίας τους, με αφορμή τα τουρκικής κατασκευής drones τύπου Bayraktar που χρησιμοποιεί η Ουκρανία στη ζώνη σύγκρουσης στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου «ο πρόεδρος της Ρωσίας επέστησε την προσοχή στο ότι το Κίεβο συνεχίζει την καταστροφική γραμμή, που αποσκοπεί στην υπονόμευση των συμφωνιών του Μισνκ». Επισημαίνεται, επίσης, ότι την καταστροφική αυτή γραμμή επιβεβαιώνει η προκλητική δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην ζώνη της διένεξης, που περιλαμβάνει την χρήση επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

«Υπογραμμίστηκε ότι είναι αναγκαίο το Κίεβο να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια χρήσης βίας στο Ντονμπάς», αναφέρεται, επίσης, στην ανακοίνωση. Την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών στις 3 Δεκεμβρίου (δηλ. σήμερα), κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητούνταν ενδεχομένως το θέμα της Ουκρανίας.

Μεσολάβηση Τουρκίας στη διευθέτηση των σχέσεων Ρωσίας – Ουκρανίας

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ερντογάν, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει στην διευθέτηση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Πεσκόφ είχε επισημάνει, ότι αυτό εξαρτάται από το πως θα εκφρασθεί μια τέτοια μεσολάβηση.

Σε ανακοίνωση, εξάλλου, της διεύθυνσης της τουρκικής προεδρίας, την οποία επικαλέσθηκε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS από την Άγκυρα, αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη, την Ουκρανία καθώς και για τις εξελίξεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, όπως επίσης και ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση των τουρκο-ρωσικών σχέσεων.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This