«Εμπορική συναλλαγή» και όχι αποστολή πολεμικού υλικού τα… τουρκικά drones που έλαβε η Ουκρανία!

Τι κι αν χτυπούν ρωσικούς στόχους...

Must Read

Η Τουρκία μας… δουλεύει όλους ψιλό γαζί και κανείς δεν κάνει ή -έστω- λέει τίποτα, με το νέο της «κατόρθωμα» να είναι η δήλωση πως η αποστολή των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία «δεν αποτελούν στρατιωτική βοήθεια, αλλά ιδιωτικές πωλήσεις»!

Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια της Άγκυρας να αποφύγει την προσβολή της Μόσχας, εν μέσω της ρωσικής εισβολής της στην Ουκρανία. Άλλωστε, παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η Τουρκία επέκρινε τη ρωσική εισβολή, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη», και κάλεσε τις χώρες να υπερασπιστούν τον ουκρανικό λαό, χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε πως η χώρα του δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, μοιράζεται θαλάσσια σύνορα τόσο με τη Ρωσία, όσο και με την Ουκρανία, ενώ διατηρεί καλούς δεσμούς και με τις δύο χώρες. Κι ενώ συνεργάζεται στενά με τη Ρωσία στην ενέργεια, το εμπόριο και την άμυνα, όχι μόνο πούλησε κάμποσα drones τύπου Bayraktar TB-2 στο Κίεβο, αλλά και υπέγραψε συμφωνία για τη συμπαραγωγή ακόμη περισσότερων, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εκεί τον περασμένο μήνα, εξοργίζοντας τη Μόσχα.

Μάλιστα, χτες Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι παρέλαβε νέα οπλισμένα, μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά τα τελευταία χρόνια κατά των ρωσικών δυνάμεων και των συμμάχων τους σε συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη. Εξάλλου, από τότε που η ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η πρεσβεία της τελευταίας στην Άγκυρα έχει δώσει στη δημοσιότητα πολλά βίντεο με drones τουρκικής κατασκευής να χτυπούν ρωσικούς στόχους.

«Πρόκειται για προϊόντα που αγόρασε η Ουκρανία από τουρκική εταιρεία»

Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη αποστολή, ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν τόνισε ότι το Κίεβο αγόρασε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Baykar, μια ιδιωτική τουρκική αμυντική εταιρεία, τονίζοντας ότι αυτό δεν αντιπροσωπεύει συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών. «Η Ουκρανία ήθελε να αγοράσει αυτό το προϊόν από την εταιρεία μας και έκαναν μια ισχυρή συμφωνία μεταξύ τους», δήλωσε ο Κιράν στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Sabah». «Αυτό δεν είναι βοήθεια από την Τουρκία. Πρόκειται για προϊόντα που αγόρασε η Ουκρανία από τουρκική εταιρεία. Φυσικά, είμαστε περήφανοι για αυτά τα προϊόντα», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τουρκικά drones, ως φθηνότερα από εκείνα των αντιπάλων των ΗΠΑ και της Κίνας, έχουν προσελκύσει αγοραστές από την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This