«Spiegel»: Το Μαρόκο «αγόρασε» τον Παντσέρι και τον σύζυγο της Καϊλή

«Marokkogate» πίσω από το σκάνδαλο διαφθοράς

Must Read

Με δημοσίευμα-«φωτιά» το «Spiegel» αποκαλύπτει τον ρόλο του Μαρόκου στο σκάνδαλο χρηματισμού και δωροδοκίας που έχει προκαλέσει πολιτικό «σεισμό» στο Ευρωκοινοβούλιο, με βασικά πρόσωπα τους Παντσέρι, Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι .

Με τίτλο «Marokkogate», το γερμανικό δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι το Μαρόκο είχε πιο ενεργό ρόλο από το Κατάρ στο σκάνδαλο, με τις μαροκινές μυστικές υπηρεσίες να δωροδοκούν τους ευρωβουλευτές προκειμένου να επευφημούν το καθεστώς του Κατάρ.

«Είναι γνωστό ότι το Κατάρ παίζει σημαντικό ρόλο στο σκάνδαλο δωροδοκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι το γερμανικό περιοδικό έχει στην κατοχή του διαβαθμισμένα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου «DGED» εμπλέκονται στο σκάνδαλο. 

Σύμφωνα, με το «Spiegel», η DGED φέρεται να είχε προσλάβει από το 2019 τρεις Ιταλούς: τον πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, τον νυν ευρωβουλευτή, Αντρέα Κοζολίνο όπως και τον βοηθό του, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύντροφο της κυρίας Καϊλή.

Πηγή: Facebook / Abderrahim ATMOUN

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, οι ξένες μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου, πλήρωναν αδρά τους συνεργάτες τους για να ασκούν επιρροή στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου προς όφελος της κυβέρνησης της Ντόχα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αμπντελραχίμ Ατμούν, νυν πρεσβευτής του Μαρόκου στην Πολωνία, ήταν ο επικεφαλής των τριών Ιταλών.

Η «τριάδα», όπως και ο Ατμούν, βρίσκονταν σε άμεση επαφή με τον Γενικό Διευθυντή των Μυστικών Υπηρεσιών του Μαρόκου, Μοχάμαντ Γιασίν Μανσούρι. Μπορεί Παντσέρι, Καϊλή και Τζιόρτζι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή και να κατηγορούνται για «εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος» ωστόσο  η κυβέρνηση της Ντόχα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο σκάνδαλο διαφθοράς, αναφέρει το δημοσίευμα.

Δείτε επίσης:

La Repubblica: «Ο Παντσέρι ετοίμασε τον λόγο του Υπ. Εργασίας του Κατάρ και ερωτήσεις ευρωβουλευτών»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This