Τραγωδία στη Γαλλία: «Δαιμονισμένος» ισχυρίστηκε ότι ήταν ο 16χρονος – 20 χρόνια δίδασκε στο σχολείο το θύμα

Must Read

Νέες, σοκαριστικές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το άγριο περιστατικό σε ιδιωτικό σχολείο της Γαλλίας όταν ένας 16χρονος με σοβαρά ψυχολικά προβλήματα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 53χρονη καθηγήτρια ισπανικών.

Σύμφωνα πληροφορίες που επικαλείται το CNN, ο 16χρονος δράστης ισχυρίστηκε ότι ήταν «δαιμονισμένος» αφού μαχαίρωσε την καθηγήτρια στο στήθος.

Το δίκτυο BFMTV μετέδωσε ότι, μετά την επίθεση ο δράστης κατέφυγε σε μια διπλανή αίθουσα όπου είπε σε έναν καθηγητή ότι μια φωνή του είπε να διαπράξει την επίθεση. Ο δάσκαλος πήρε το όπλο από τον μαθητή και παρέμεινε μαζί του μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Οι μαρτυρίες

Στο μεταξύ, αρχίζουν να ακούγονται και μαρτυρίες των μαθητών που βρίσκονταν στο σχολείο κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης. Όσα λένε είναι πραγματικά ανατριχιαστικά.

Συγκεκριμένα, δύο μαθητές που γνώριζαν τον 16χρονο ανέφεραν:

«Είδαμε τον μαθητή να παίρνει κάτι από την τσάντα του, ένα αντικείμενο τυλιγμένο σε χαρτί. Στη συνέχεια πήγε προς την πόρτα. Σκεφτήκαμε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα. Στην πραγματικότητα, μπλόκαρε την έξοδο. Η καθηγήτρια ήταν στον πίνακα κοντά σε αυτή την πόρτα. Στη συνέχεια γύρισε και τη χτύπησε με κάτι που έμοιαζε με μαχαίρι, στο στήθος. Ακούσαμε μια κραυγή και μετά τίποτα».

«Όλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από μια πόρτα που οδηγεί σε μια άλλη αίθουσα διδασκαλίας. Πάνω στον φόβο, κάποιοι μπήκαν στον πειρασμό να φύγουν από το παράθυρο. Δεν ξέραμε αν όλοι οι μαθητές κατάφεραν να βγουν έξω. Πριν φύγουμε, είδαμε τον δράστη να στέκεται με το φονικό μαχαίρι στο χέρι, το κρατούσε υψωμένο. Συναντήσαμε τη διευθύντρια στον διάδρομο και της είπαμε να τρέξει. Ειδοποιήθηκαν αμέσως και οι άλλες τάξεις. Προφανώς, οι μαθητές μεταφέρθηκαν γρήγορα σε ασφαλές μέρος. Θέλαμε να βγούμε από το συγκρότημα για να απομακρυνθούμε όσο το δυνατόν πιο μακριά».

Τα δύο παιδιά τον περιέγραψαν ως έναν ήσυχο μαθητή που είχε κάποιες δυσκολίες σε ορισμένα μαθήματα: «Έπαιρνε φάρμακα κατά του στρες», είπε ο ένας από αυτούς.



 

To θύμα

Μια ευγενική, απαιτητική και αρκετά δίκαιη γυναίκα ήταν η 53χρονη καθηγήτρια ισπανικών Ανιές, σύμφωνα με τις περιγραφές των συναδέλφων της.

Η άτυχη γυναίκα δίδασκε επί 20 χρόνια στο ιδιωτικό σχολείο. Δεν είχε παιδιά και διατηρούσε μακροχρόνια σχέση, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Ήταν ένας διακριτικός άνθρωπος που έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Η απώλειά της έχει προκαλέσει βαθιά συγκίνηση και θλίψη στη γαλλική κοινωνία αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα», όπως σχολιάζουν οι συνάδελφοί της στη γαλλική εφημερίδα.

Δείτε επίσης:

Γαλλία: «Μια φωνή μου είπε να το κάνω» ισχυρίστηκε ο μαθητής που μαχαίρωσε την καθηγήτρια του

Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου καθηγήτρια εν ώρα μαθήματος!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This