Οπαδοί του Ερντογάν πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη του, γεμίζοντας ασφυκτικά την Αγία Σοφία!

«Μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία», είχε δηλώσει προεκλογικά ο Τούρκος πρόεδρος

Must Read

Ασυγκράτητοι οι οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έσπευσαν να πανηγυρίζουν για τη μεγάλη νίκη στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, γεμίζοντας ασφυκτικά την Αγία Σοφία, την οποία ο ηγέτης τους βεβήλωσε, μετατρέποντάς την σε τζαμί.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό βίντεο από τους έξαλλους πανηγυρισμούς των «ερντογανικών» μέσα στο -κάποτε λίκνο της Ορθοδοξίας, της Ρωμιοσύνης και του Παγκόσμιου Πολιτισμού-, όπου το πλήθος σε κατάσταση παροξυσμού ακούγεται να φωνάζει «Αλλάχου Ακμπάρ» («ο Θεός είναι μεγάλος»), κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου:

Η πρόκληση, ωστόσο, δεν σταματάει εδώ, καθώς για αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί από το εκλογικό επιτελείο του η μετάβαση του Ερντογάν στην Αγία Σοφία, προκειμένου να προσευχηθεί, καθώς η 29η Μαΐου είναι η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Το συγκεκριμένο γεγονός, μάλιστα, αναμένεται να συνδυαστεί και με μια μεγάλη φιέστα από πλευράς υποστηρικτών του.

Θυμίζουμε πως, τον Απρίλιο ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος το 2020, κάτι που αποτέλεσε ένα από τα βασικά όπλα της προεκλογικής του εκστρατείας, έκανε λόγο για «αποκατάστασή» της «στην αρχική της μορφή, σύμφωνα με την κληρονομιά του Μωάμεθ του Πορθητή». Αναφερόμενος στο ίδιο γεγονός μία μόλις ημέρα πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου, δήλωσε ότι «ολόκληρη η Δύση είχε τρελαθεί, αλλά εγώ το έκανα!», ενώ σε προεκλογική συνέντευξή του στην τουρκική τηλεόραση είχε πει, αναφερόμενος και πάλι τη Δύση: «Μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία».

Χιλιάδες οπαδοί του Ερντογάν, πάντως, είχαν ξεχυθεί πανηγυρίζοντας στους δρόμους στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, πριν καν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα, καθώς από νωρίς διαγραφόταν η νέα επικράτηση του Τούρκου προέδρου, που, ως εκ τούτου, θα παραμείνει στο τιμόνι της χώρας για ακόμη πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This