Σουνάκ: «Έχουμε επιστρέψει 1.800 μετανάστες στην Αλβανία μέσα σε μόλις έξι μήνες»

Must Read

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δήλωσε τη σήμερα ότι ο αριθμός των Αλβανών μεταναστών που φτάνουν με μικρά σκάφη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μειώθηκε σχεδόν κατά 90% και πως έχουν επιστραφεί στην Αλβανία 1.800 παράτυποι μετανάστες.

«Έχουμε επιστρέψει τώρα 1.800 στην Αλβανία μέσα σε μόλις έξι μήνες. Από την αποδοχή περίπου μία στις πέντε περιπτώσεις αλβανικού ασύλου, τώρα μόλις μία στις 50», είπε ο Σουνάκ στους δημοσιογράφους στο Ντόβερ.

Τα στοιχεία του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν ότι από τότε που υπογράφηκε η νέα συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αλβανίας τον Δεκέμβριο του 2022, 1.788 Αλβανοί υπήκοοι επέστρεψαν στη χώρα τους.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει αλλοδαπούς παραβάτες και άτομα που έχουν επιστρέψει οικειοθελώς – όχι μόνο άτομα που υπέβαλαν αίτηση ασύλου.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2023, 390 Αλβανοί επιστράφηκαν βίαια. Οι Αλβανοί αντιπροσώπευαν σχεδόν το 30% των αφίξεων μικρών σκαφών το 2022. Οι περισσότεροι από αυτούς (85%) ζήτησαν άσυλο.

«Πριν ξεκινήσω το σχέδιό μου τον Δεκέμβριο, ο αριθμός των ανθρώπων που εισέρχονταν παράνομα στη Βρετανία με μικρά σκάφη είχε τετραπλασιαστεί μέσα σε δύο χρόνια. Κάποιοι είπαν ότι αυτό το πρόβλημα ήταν ανυπέρβλητο ή απλώς γεγονός του 21ου αιώνα. Είχαν χάσει την πίστη τους στους πολιτικούς να βάλουν τις σκληρές αυλές για να κάνουν κάτι γι ‘αυτό. Και φυσικά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Αλλά στους πέντε μήνες από τότε που ξεκίνησα το σχέδιο, τα περάσματα έχουν μειωθεί τώρα κατά 20%. σε σχέση με πέρυσι. Είναι η πρώτη φορά από την αρχή αυτού του προβλήματος που οι αφίξεις μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου έχουν μειωθεί σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν», δήλωσε ακόμα ο Σουνάκ, αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησής του για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This