ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΑνελέητο σφυροκόπημα των Ισραηλινών στη Γάζα – «Κατέρρευσαν» τηλεπικοινωνίες και Διαδίκτυο

Ανελέητο σφυροκόπημα των Ισραηλινών στη Γάζα – «Κατέρρευσαν» τηλεπικοινωνίες και Διαδίκτυο

Καταιγισμός από ρουκέτες της Χαμάς έπληξαν μεγάλες πόλεις στο Ισραήλ

Η σημερινή, 21η ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς αναμένεται να είναι η χειρότερη μέχρι στιγμής, καθώς η σφοδρότητα των εκατέρωθεν πυρών μοιάζει να μην έχει προηγούμενο.

Πριν από λίγη ώρα, οι Ισραηλινοί ξεδίπλωσαν ένα ακόμη ανελέητο σφυροκόπημα στη βόρεια πτέρυγα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται «ακροβολισμένοι» στην περιοχή, ως «απάντηση» στον καταιγισμό από ρουκέτες που εκτόξευσε νωρίτερα μέσα στην ημέρα η Χαμάς κατά μεγάλων πόλεων του Ισραήλ. Μάλιστα, κάποιες από αυτές έπεσαν σε πολυκατοικίες του Τελ Αβίβ και της Ασκελόν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, με τον έναν εξ αυτών να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πολεμικοί ανταποκριτές του CNN που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Ισραήλ – Γάζας μεταδίδουν πως νωρίτερα το βράδυ μια μεγάλη σειρά εκρήξεων συγκλόνισε την πόλη της Γάζας. Αναφέρουν δε πως οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται από άρματα μάχης, ενώ επιχειρούν και πολεμικά πλοία από θαλάσσης.

Όπως ανέφερε ο IDF, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, τα μαχητικά του 13ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας κατέστρεψαν σήμερα «υποδομές της Χαμάς και επιχείρησαν σε στρατόπεδο που χρησιμοποιούσαν οι ναυτικές δυνάμεις της οργάνωσης». Στην επίθεση συμμετείχαν επιπλέον σκάφη του πολεμικού ναυτικού και αεροσκάφη, ενώ τα στρατεύματα εγκατέλειψαν την περιοχή με την ολοκλήρωση της αποστολής. Η αποψινή επιχείρηση ήταν ξεχωριστή από τη χερσαία επιδρομή που πραγματοποιήθηκε στα περίχωρα της πόλης της Γάζας προχθές το βράδυ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά της, η παλαιστινιακή σουνιτική παραστρατιωτική οργάνωση ανακοίνωσε ότι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το ίντερνετ. Και, για του λόγου το αληθές, το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ολόκληρο τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στον παλαιστινιακό θύλακο.

Όπως ανέφερε η Χαμάς, οι νέοι αυτοί βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου», ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές», κάτι που σημαίνει πως, εφόσον ισχύσει κάτι τέτοιο, δεν προβλέπεται περαιτέρω απελευθέρωση ομήρων. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι σήμερα ανακοινώθηκε πως οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός βρίσκονται σε «προχωρημένο στάδιο».

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε αυξήσει τις επιθέσεις στη Γάζα. Η Πολεμική Αεροπορία επιτίθεται ευρέως σε υπόγειους στόχους και τρομοκρατικές υποδομές. Σε συνέχεια της επιθετικής δραστηριότητας που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι επίγειες δυνάμεις επεκτείνουν τη χερσαία δραστηριότητα σήμερα το απόγευμα. Ο IDF εργάζεται δυναμικά σε όλες τις διαστάσεις για την επίτευξη των στόχων του πολέμου», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι.

Και οι Παλαιστίνιοι, πάντως, απαντούν για μια ακόμη φορά με νέα εκτόξευση ρουκετών προς κεντρικές περιοχές του Ισραήλ, με τις σειρήνες να ηχούν εκ νέου σε Ασντότ, Ασκελόν και Τελ Αβίβ.  «Ομοβροντία ρουκετών προς τα κατεχόμενα εδάφη (σ.σ. το Ισραήλ) σε απάντηση για τις σφαγές (Παλαιστίνιων) αμάχων», αναφέρεται σχετικά στην ανάρτηση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ της Χαμάς στην πλατφόρμα Telegram.

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Μακράς διάρκειας η χερσαία εισβολή στη Γάζα

«Αναμένουμε μακράς διάρκειας χερσαία επιχείρηση στη Γάζα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, τονίζοντας ότι (οι Ισραηλινοί) προετοιμάζονται για μία δύσκολη επίθεση. Υπογράμμισε δε ότι απαιτείται το «ξήλωμα» του τεράστιου δικτύου από σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χερσαία εισβολή που θα ακολουθήσει μετά τις αεροπορικές επιδρομές, θα διαρκέσει πολύ και ότι θα οδηγήσει σε μια άλλη μακρά φάση μαχών χαμηλότερης έντασης, καθώς το Ισραήλ θα καταστρέφει θυλάκους αντίστασης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του IDF, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, εξήγησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σήμερα σε περισσότερους βομβαρδισμούς, για να «προετοιμάσουν το έδαφος» για μια επέκταση της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα. Ο ίδιος κάλεσε απόψε για ακόμα μια φορά τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν προς τα νότια, λόγω της επικείμενης χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στην περιοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης