Αιγύπτιος πρωθυπουργός: «Είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε εκατομμύρια ζωές, για να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα καταπατήσει τα εδάφη μας»!

Η Αίγυπτος γράφει Ιστορία με την εμφατική απάντηση της σε όσους επιθυμούν να την «εξαγοράσουν»

Must Read

Μία απάντηση που έχει ήδη γράψει Ιστορία έδωσε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπουλί, σε όσους επιθυμούν να «εξαγοράσουν» τη χώρα του, τονίζοντας πως «είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε εκατομμύρια ζωές για να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα καταπατήσει την επικράτειά μας»!

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με την εμπλοκή της Χεζμπολάχ και των Χούθι, σήμανε νέος συναγερμός στη Μέση Ανατολή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως η Αίγυπτος, χώρα καθοριστικής σημασίας σε ό,τι αφορά στην είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στους εκατομμύρια αμάχους που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος της Ράφα, παρατάσσει τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα σε αυτό ακριβώς το πέρασμα.

Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο ιατρικές και πηγές ασφαλείας της Αιγύπτου, καθώς και έναν Παλαιστίνιο αξιωματούχο των συνόρων, το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, απ’ όπου καθημερινά περνάνε δεκάδες φορτηγά και νταλίκες γεμάτα ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους της Γάζας, αναμένεται να ανοίξει αύριο, Τετάρτη 1/11, για ορισμένους τραυματίες Παλαιστίνιους, ώστε να ολοκληρώσουν τη νοσηλεία τους σε αιγυπτιακά νοσοκομεία.

«Απάνθρωπος» ο βομβαρδισμός στην Jabaliya

Η Αίγυπτος καταδίκασε τον βομβαρδισμό στη Jabaliya, τον οποίο οι IDF υποστήριξαν ότι τον έκαναν για να «εξουδετερώσουν τρομοκράτες», ισχυριζόμενοι ότι σκότωσαν έναν από τους ηγέτες της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η αιγυπτιακή ηγεσία αποκάλεσε τον βομβαρδισμό «απάνθρωπο», χαρακτηρίζοντάς τον «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This