Η Χαμάς χαρακτηρίζει ανεπαρκές το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ και τα «χώνει» στις ΗΠΑ

Must Read

«Ανεπαρκές βήμα» για την κάλυψη των αναγκών των Παλαιστίνιων πολιτών που υποφέρουν από το διαρκές «σφυροκόπημα» των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτήρισε η Χαμάς, σε σχετική ανακοίνωσή της, το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο αφορά την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Τις προηγούμενες πέντε ημέρες η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάστηκε σκληρά για να αφαιρέσει από το ψήφισμα την ουσία του και να παρουσιάσει αυτήν την αδύναμη εκδοχή (…) Αψηφά τη βούληση της διεθνούς κοινότητας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του ανυπεράσπιστου παλαιστινιακού λαού μας», τονίζει η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, σχολιάζοντας την όλη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα για τη Γάζα, χωρίς, ωστόσο, να ζητήσει άμεσα νέα εκεχειρία. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία απείχαν από την ψηφοφορία, την ώρα που οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται, αφήνοντας πίσω δεκάδες χιλιάδες θύματα.

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Οι έλεγχοι στην ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Γάζα θα συνεχιστούν

Ο Έλι Κοέν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να επιθεωρεί την ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τη Γάζα, μετά την υπερψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της απόφασης που απαιτεί την ανεμπόδιστη πρόσβαση της βοήθειας αυτής «σε ευρεία κλίμακα» στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά θα εξετάζει, για λόγους ασφαλείας, κάθε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Από την πλευρά του, ο Γκιλάντ Ερντάν, πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, επέκρινε την συγκεκριμένη απόφαση, σημειώνοντας πως δεν έκανε καμία αναφορά στους ομήρους που κρατά η Χαμάς. «Το γεγονός ότι ο ΟΗΕ εστιάζει μόνο στους μηχανισμούς παροχής βοήθειας στη Γάζα είναι περιττό και αποκομμένο από την πραγματικότητα. Το Ισραήλ ήδη επιτρέπει τις παραδόσεις βοήθειας στην απαιτούμενη κλίμακα», είπε ο Ερντάν και πρόσθεσε πως «ο ΟΗΕ θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην ανθρωπιστική κρίση των ομήρων».

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να ευχαριστήσει τις ΗΠΑ για τη σθεναρή υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη σύνταξη του ψηφίσματος, σημειώνοντας ότι με το κείμενο αυτό το Ισραήλ διατηρεί τη δυνατότητα να επιθεωρεί τη βοήθεια που εισέρχεται στον θύλακα.

^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This