Πότε και πού έρχεται η ολική έκλειψη ηλίου

Δείτε λεπτομέρειες

Must Read

Έρχεται ένα σπάνιο φαινόμενο… Αλλά όχι στα μέρη μας!

Ειδιότερα, μία μοναδική εμπειρία θα ζήσουν οι κάτοικοι των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού στις 8/4/2024. Η ολική έκλειψη ηλίου θα είναι κυρίως ορατή σε κεντρική και βόρεια Αμερική, ενώ το τμήμα της γήινης επιφάνειας -από το οποίο είναι ορατό το φαινόμενο- ονομάζεται διαδρομή ολικότητας και θα έχει πλάτος μόλις 185 χλμ.

Υπάρχει βέβαια ένας βασικός κανόνας για όταν πρόκειται κάποιος να παρακολουθήσει ηλιακή έκλειψη: Δεν πρέπει ποτέ να κοιτά απευθείας στον Ήλιο! Οι θεατές πρέπει να φορούν ένα ζευγάρι ειδικά γυαλιά, που θα τους προσφέρουν ασφάλεια στην παρατήρηση του κοσμικού φαινομένου.

Τι ακριβώς συμβαίνει όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς: Η ολική έκλειψη ηλίου είναι ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο, όπου ο δίσκος της σελήνης εφάπτεται εσωτερικά με τον ηλιακό δίσκο, κρύβοντας ουσιαστικά κάθε ίχνος ηλιακού φωτός για λίγα λεπτά. Μέσα στον ουράνιο θόλο τα δύο σώματα φαίνεται πως είναι στο ίδιο ακριβώς μέγεθος. Αυτό εξηγείται ωστόσο, ως μία κοσμική σύμπτωση, αφού ο ήλιος βρίσκεται 400 φορές πιο μακριά από την σελήνη, όμως φαίνεται αντίστοιχα και ισάριθμες φορές μικρότερος!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This