Γερμανία: «Ξεψύχησε» ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι από Αφγανό σε πολιτική συγκέντρωση

Must Read

Τεράστιο είναι το σοκ στην Γερμανία από την είδηση πως δεν τα κατάφερε τελικά και άφησε την τελευταία του πνοή ο αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά την περασμένη Παρασκευή από την αιφνίδια επίθεση με μαχαίρι του Αφγανού Σουλαιμάν Α σε κεντρική πλατεία του Μανχάιμ κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης.

Ο 29χρονος αστυνομικός:

Σε μήνυμά του στο Twitter/x ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε τα συλληπητήρια του στην οικογένεια και δήλωσε συγκλονισμένος.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος και σοκαρισμένος από το γεγονός ότι ο γενναίος αστυνομικός υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του μετά την τρομερή επίθεση στο Μανχάιμ. Η αφοσίωσή του στην ασφάλεια όλων μας αξίζει την υψηλότερη αναγνώριση. Σε αυτές τις πικρές ώρες η σκέψη μου βρίσκεται στην οικογένειά του και σε όλους όσοι θρηνούν», έγραψε ο κ. Σολτς στο «Χ».

Ο θάνατος τους 29χρονου έχει εξαγριώσει τους συναδέλφους του.

«Οι εκστρατείες κατά του μίσους και της υποκίνησης βίας συχνά ούτε καν αγγίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί σε καθημερινή βάση. Οι συζητήσεις για την δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης δεν φτάνουν σε ανεύθυνους δράστες, αλλά ούτε και σε θρησκευτικά φανατικούς, στους οποίους ο κόσμος των δικών μας ιδεών φαίνεται εντελώς ξένος και παράλογος», δήλωσε ο επικεφαλής του Συνδικάτου της Αστυνομίας στην Βάδη-Βυρτεμβέργη Ραλφ Κούστερερ.

Ο άτυχος ένστολος προσπάθησε να εμποδίσει τον δράστη και δέχθηκε μαχαιριές στην πλάτη και στον λαιμό.

 

Ο πολιτικός Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ μαχαιρώθηκε επίσης σοβαρά, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αναρρώνει κανονικά.

Ο Αφγανός μένει στην Γερμανία από το 2014, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο πόδι και βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ακόμα δεν έχει δώσει κατάθεση.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δυστυχώς το παλληκάρι έχασε την ζωή του, επειδή οι συνάδελφοι του,δίστασαν να πυροβολήσουν τον ισλαμοπιθηκο δράστη.
    Κρίμα για τον αστυνομικό και τους δικούς του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This