Ψυχρολουσία στο Μαξίμου από τις μετρήσεις Φαναρά που δείχνουν κατάρρευση

Must Read

Όταν ο Στράτος Φαναράς – Metron Analysis – προαναγγέλλει την κατρακύλα της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Ανανεωτικής Αριστεράς «Η Εποχή», του Σαββατοκύριακου 5-6 Δεκεμβρίου, δηλαδή μόλις προχθές, ο επικεφαλής της MetronAnalysis Στράτος Φαναράς έχει δώσει συνέντευξη στην Ιωάννα Δρόσου, όπου λέει όλη την αλήθεια,​με βάση τις τελευταίες μετρήσεις του, για τον κατήφορο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Ακόμη και ο τίτλος προδιαθέτει καταλλήλως: «Αλλάζει άρδην το κοινωνικό, ψυχολογικό κλίμα»!

Είναι προφανές ότι εκείνοι που του ζητούν τις δημοσκοπήσεις του δύσκολα θα «φιλοξενούσαν» τέτοιες απόψεις εκ μέρους του Στράτου Φαναρά.  Γι’ αυτό κι εκείνος, προκειμένου να κρατάει καλά «πισινή», διάλεξε να πει την αλήθεια στην «Εποχή».  Ώστε μάλλον να θυμούνται στο Σύριζα, αν και όταν έρθει η ώρα, ότι «αυτός τα έλεγε».

Παραθέτουμε ορισμένα πολύ χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης του Στράτου Φαναρά:

• Το κλίμα της ανάτασης και της αισιοδοξίας της περασμένης άνοιξης     δεν υπάρχει πια.

• Τα δεδομένα της πανδημίας αλλάζουν άρδην το κοινωνικό, ψυχολογικό κλίμα.  Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια κυριαρχούν.  Ο φόβος για την υγεία και την εργασία ενισχύεται.

• Οι νεότερες γενιές είναι περισσότερο αρνητικές απέναντι στην κυβέρνηση, όσοι αναγνωρίζονται στην εργατική τάξη και στους μικρομεσαίους επίσης.

• Διαμορφώνεται μια διακριτή γραμμή διαφοροποίησης με βάση την απασχόληση.  Όσοι ανήκουν στον οικονομικώς ενεργό πληθυσμό εκφράζουν λιγότερη συμπάθεια στην κυβέρνηση.

• Αρχίζουν και τα σημάδια φθοράς της κυβερνητικής αξιολόγησης, η οποία ωστόσο συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα αν και βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.

Και το  «κερασάκι στην τούρτα» για την άθλια συμπεριφορά Μητσοτάκη στην Πάρνηθα:

• Η υπόθεση της συλλογικής αντιμετώπισης της πανδημίας βασίζεται σε μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πολίτες… Οι εκπρόσωποι της πολιτείας, η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός έχουν ένα κατεξοχήν καθήκον να διαφυλάττουν τη σχέση εμπιστοσύνης.

Όταν τα λέει αυτά ο αξιότιμος κ.Στράτος Φαναράς, όταν δηλαδή από «μάντης Τειρεσίας» γίνεται «μάντης Κάλχας» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σκεφτείτε τι έρχεται.  Είναι σαν να λέει στον Κυριάκο «πρόεδρε, δυστυχώς, πήραμε την κάτω βόλτα»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This