Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Γεραπετρίτη

Ακόνισμα των μεγάλων μαχαιριών... Ο Γιώργος Γεραπετρίτης από «απυρόβλητος» υπουργός, πρώτος στόχος.

Must Read

Ο υπουργός επικρατείας βρίσκεται στον πάτο του βαρελιού στην δημοτικότητα των υπουργών, και όμως αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο του πρόβλημα.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είδε τον εαυτό του να κατρακυλά στις τελευταίες θέσεις της δημοτικότητας των υπουργών, στην πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB. Γεγονός που θα έπρεπε να το περιμένει μετά της πρωτοφανούς προκλητικότητας παρεμβάσεις του ειδικά για τα εθνικά θέματα, όπου δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα. Η δήλωση του όπου κυριολεκτικά ακρωτηρίασε την ελληνική εθνική κυριαρχία στα έξι ναυτικά μίλια, θεωρήθηκε κερκόπορτα για την Τουρκία, αφού αμέσως μετά οι Tούρκοι βρήκαν την ευκαιρία και εξέδωσαν NAVTEX στα έξι μίλια από το Καστελόριζο!

Μια πρόκληση χωρίς ιστορικό προηγούμενο που θεωρήθηκε φυσική συνέχεια στην δήλωση του Γεραπετρίτη που ήταν σα να έκλεινε το μάτι στον Ερντογάν δίνοντάς του το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει σε ακτίνα πέραν των έξι μιλίων από τα ελληνικά νησιά. Και όμως, εκτός από την οργή που προκάλεσε στο πανελλήνιο ο υπουργός επικρατείας με αυτή του την ενέργεια, γεγονός που αποτυπώθηκε περίτρανα στην δημοσκόπηση, έχει πλέον κι άλλα προβλήματα.

Τα μαχαιρώματα στο Μαξίμου

Η γενικότερη εικόνα της κυβέρνησης που μπορεί να βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου, καταρρέει όμως σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σήμανε την έναρξη ανεύρεσης αποδιοπομπαίων τράγων. Με πρώτιστο μέλημα την προστασία της εικόνας του πρωθυπουργού. Ήδη λοιπόν έχουμε το ακόνισμα των μεγάλων μαχαιριών και τον Γιώργο Γεραπετρίτη από «απυρόβλητο» υπουργό, πρώτο στόχο.

Το γεγονός ότι ο υπουργός επικρατείας δεν έχει κανένα έρεισμα στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας, απλοποιεί το έργο όσων θέλουν να του φορτώσουν όλα τα αμαρτήματα της τελευταίας περιόδου και να του δείξουν ευγενικά την έξοδο.

Ο υπουργός όμως δεν είναι τυχαίος. Και ο ίδιος έχει ισχυρά χαρτιά απέναντι στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως το σκοτεινό παρασκήνιο που οδήγησε την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας, με απόλυτη πρωτοβουλία και ενέργειες του Γιώργου Γεραπετρίτη, με άμεση εμπλοκή όμως και συνέργεια του πρωθυπουργού. Χαρτιά που σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσει εάν κάποιοι επιχειρήσουν να του φορτώσουν όλες τις αμαρτίες και να τον απομακρύνουν. Ο αναμάρτητος άλλωστε, πρώτος τον λίθο βαλέτω.

Ο υπουργός επικρατείας μάλιστα έριξε και την τροχιοδεικτική βολή εντός της ολομέλειας της Βουλής, αποκαλύπτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξε το Αιγαίο με τα λεφτά του ταμείου ανάκαμψης. Διότι αυτή ήταν η σημασία των λεγομένων του, και το μήνυμα δεν είχε στόχο τον ελληνικό λαό, να είστε σίγουροι γι’αυτό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λέαινα η Καίτη Γκρέυ – Η θέλησή της να κρατηθεί στη ζωή διέψευσε τους ιατρικούς κανόνες

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν μήνα νοσηλείας στην Εντατική Μονάδα, πήρε χθες το μεσημέρι η...

More Articles Like This