Η ανεξήγητη επιρροή του κ. Γεραπετρίτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κάτι πολύ ανησυχητικό συμβαίνει στο μέγαρο Μαξίμου

Must Read

Η ενόχληση πλέον κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την δράση του υπουργού επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη είναι παραπάνω από εμφανής.

Αυτό όμως που ουδείς είναι σε θέση να εξηγήσει, είναι η επιρροή που ασκεί ο υπουργός επικρατείας στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο υπουργού που να έχει προβεί σε κυριολεκτικά καταστροφικές δηλώσεις και να έχει παραμείνει στη θέση του παρά τον σάλο που ξεσηκώθηκε.

«Μήπως να δούμε πώς καταφέραμε εν τέλει να πάρουμε τα 32 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης;», είπε με στόμφο από το βήμα της Βουλής στις 15 Δεκεμβρίου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει γιατί η Ελλάδα δεν πέτυχε την επιβολή κυρώσεων κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Ενώ συμπλήρωσε πως οι κυρώσεις ήταν «διακαής πόθος του Τσίπρα», όταν ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε χαρακτηρίσει την επιβολή κυρώσεων ως το βασικό στόχο της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Οι βουλευτές της Ν.Δ. που τον άκουγαν, πραγματικά δεν ξέρουν που να κρυφτούν. Ο υπουργός επικρατείας αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε το εθνικό συμφέρον, με λεφτά!

Μα αυτό δεν ήταν το πρώτο χτύπημα του υπουργού επικρατείας στα εθνικά θέματα. Είχε προηγηθεί κάτι πολύ χειρότερο, που σε άλλες εποχές δεν θα τον είχε οδηγήσει απλά εκτός κυβέρνησης, αλλά εντός άλλων «Μεγάρων». Ο Γιώργος Γεραπετρίτης κυριολεκτικά ακρωτηρίασε την εθνική κυριαρχία, «ενημερώνοντας» τους Τούρκους αλλά και τον ελληνικό λαό που παρακολουθούσε άφωνος, ότι πέραν των 6 μιλίων, δεν πρόκειται να ενοχληθεί ουδείς από τον ελληνικό στρατό. Την δήλωση αυτή εκμεταλλεύτηκαν ακαριαία οι Τούρκοι που για πρώτη φορά έφτασαν με το ερευνητικό σκάφος και την αρμάδα τους στα έξι μίλια από το σύμπλεγμα της Μεγίστης!

Και όμως, ενώ άλλες εποχές θα είχε γκρεμιστεί το σύμπαν, ο υπουργός επικρατείας εκτός από την υποστήριξη των ΜΜΕ, χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού που φαίνεται μυστηριωδώς να είναι εξαρτημένος από τον κ. Γεραπετρίτη.

Εάν προσθέσουμε και την απαράδεκτη δήλωση για τις ΜΕΘ, όπου ο υπουργός υποστήριξε πως όσες περισσότερες έχουμε, τόσο πιο πολλοί θα είναι και οι θάνατοι, που ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησε συγκαλύψει, κάτι πολύ ανησυχητικό συμβαίνει στο μέγαρο Μαξίμου.

Το «πράσινο» παρελθόν του Γιώργου Γεραπετρίτη

«Τι περιμένεις από έναν άνθρωπο που υπήρξε συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο εξωτερικών επί κυβέρνησης Σημίτη, αλλά βρισκόταν και στο μέγαρο Μαξίμου επί της καταστροφικής διετίας του Γιώργου Παπανδρέου;» μου έλεγε Μαθουσάλας της παράταξης μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού επικρατείας για τα ελληνοτουρκικά.

Μία εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι η εξαιρετική σχέση που διατηρεί ο υπουργός επικρατείας με τον Γερμανικό παράγοντα. Εκεί υπάρχει και μία πινελιά από Siemens, καθώς ο κ. Γεραπετρίτης συμμετείχε στις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί μεταξύ του Ο.Τ.Ε. και της γερμανικής εταιρείας, όμως ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή του. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με την εταιρεία και τα στελέχη της. Όπως τον κύριο Χριστοφοράκο.

Αυτά όμως αποτελούν θεωρίες συνωμοσίας. Αυτό που είναι δεδομένο και πραγματικά ανεξήγητο, είναι η τεράστια επιρροή που ασκεί ο Γιώργος Γεραπετρίτης τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιρροή που εκδηλώθηκε περίτρανα με την επιβολή της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου ως ΠτΔ με απόφαση Μητσοτάκη, εισήγηση όμως Γεραπετρίτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This