Σύναξη «μυστήριο» ισχυρών των media και αμφιλεγόμενων επιχειρηματιών

Το σίγουρο είναι ότι με τόσους συμμετέχοντες τίποτα δεν θα μείνει εντέλει κρυφό.

Must Read

Μία σύναξη μυστήριο έχει προγραμματιστεί εντός των γιορτινών ημερών, παρά φυσικά τις απαγορεύσεις, διότι είπαμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι υπεράνω του νόμου.

Η σύναξη είναι πραγματικά ανεξήγητη τόσο για το ετερόκλητο των συμμετεχόντων, όσο κυρίως για τον διοργανωτή της, έναν δημοσιογράφο με ισχυρές προσβάσεις – και οικονομικές ενισχύσεις – από το Μέγαρο Μαξίμου. Που όμως έχει καταφέρει να τον αντιπαθεί όποιος έχει συνεργαστεί μαζί του.

Μία πρώτη ανάγνωση λοιπόν θέλει την συνάντηση να αποτελεί παγίδα, ώστε να εγκλωβίσει επιχειρηματίες που δεν έχουν καμιά πρεμούρα να στηρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να χαρακτηριστούν ως υπέρμαχοι του καθεστώτος και να αποκλειστεί οποιαδήποτε σκέψη να ακολουθήσουν «άλλο δρόμο».

Ο πρώτος προσκεκλημένος, ισχυρός επιχειρηματίας και μιντιάρχης, κάποτε ήταν στα μαχαίρια με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, αλλά σε αυτούς τους κύκλους, και οι έχθρες ακόμα γιατρεύονται με τα ανάλογα χαρτονομίσματα. Θεωρείται ο κύριος υποστηρικτής της κυβέρνησης.

Όπως άλλωστε και ο δεύτερος προσκεκλημένος, ισχυρός επιχειρηματίας και μιντιάρχης, με οικογενειακή κληρονομιά στον χώρο, που επίσης είχε διαφορές με έτερο προσκεκλημένο, αλλά αποδείχτηκε ότι και οι πιο βαθιές πληγές επουλώνονται με το ανάλογο τίμημα. Οικονομικό πάντα.

Ο τρίτος επιχειρηματίας, μιντιάρχης επίσης, με ακόμα πιο βαρύ όνομα, πιο συμπαθής από τους δύο προηγούμενους. Η παρουσία του σε τέτοια ομήγυρη, προκαλεί πραγματικά μεγάλα ερωτηματικά. Τι δουλειά μπορεί να έχει με τους τρεις προαναφερόμενους. Πέραν φυσικά της δραστηριοποίησης του στα ΜΜΕ.

Ο τέταρτος είναι ισχυρότατος επιχειρηματίας, που δεν σχετίζεται με την κυβέρνηση, δεν έχει σχέση ούτε με τα ΜΜΕ. Επιδιώκει όμως πάντα να έχει καλή σχέση με τους μεγάλους μιντιακούς ομίλους, για να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ο τελευταίος, κορυφαίος τραπεζίτης. Προφανώς επιδιώχθηκε η συμμετοχή του στην συνάντηση, λόγω της εμπειρίας του στην πολιτική ανάλυση.

Εάν η συνάντηση είναι σε γνώση του μεγάρου Μαξίμου, τότε η εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι πως πρόκειται για μία προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης, με «ανταλλάγματα» φυσικά για αυτούς που τα έχουν ανάγκη.  Το γεγονός ότι στη συνάντηση συμμετέχει και ο επιχειρηματίας που κάποιοι τον θεωρούν «σκιώδη πρωθυπουργό», είναι και μία εγγύηση για το ότι τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν. Σε αντάλλαγμα φυσικά την στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η σκοπιμότητα της συνάντησης περιπλέκεται, στην περίπτωση που γίνεται ερήμην του μεγάρου Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπορεί οι δύο πρώτοι να θεωρούνται εκπρόσωποι του μεγάρου Μαξίμου για πολλούς λόγους, θα μπορούσε όμως να συμμετέχει και κάποιος από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, για να «επικυρώσει» τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις της ομήγυρης. Εκτός εάν αυτά που θα συζητηθούν είναι τόσο σκανδαλώδη που δεν θα μπορούσε ποτέ να συμμετέχει επίσημα κάποιος από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Σε περίπτωση λοιπόν που η συνάντηση γίνεται ερήμην του μεγάρου Μαξίμου, τα πράγματα περιπλέκονται. Υπάρχει κάτι ανησυχητικό στον ορίζοντα που κινητοποιεί αυτούς τους ισχυρούς επιχειρηματίες; Ξέρουν κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς οι υπόλοιποι; Βλέπουν κάποια απειλή απέναντι στο σύστημα να ορθώνεται και προσπαθούν να λάβουν τα μέτρα τους ώστε να επιβιώσουν ή ακόμα και να την αποτρέψουν;

Το σίγουρο είναι ότι με τόσους συμμετέχοντες τίποτα δεν θα μείνει εντέλει κρυφό.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This