Κυριακή 25/7/2021

Αρχηγική εμφάνιση του Δημήτρη Αβραμόπουλου

Ενόψει του αδιαμφισβήτητου πλέον ανασχηματισμού, που αναμένεται ευρύτατος, είχε ακουστεί και ακούγεται ακόμα το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως ενός προσώπου που θα αναλάβει σημαντικό χαρτοφυλάκιο. Η προφανέστερή εξέλιξη, το υπουργείο εθνικής άμυνας όπου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε αφήσει το εξαιρετικό έργο.

Η αλήθεια είναι ότι ο τέως υπουργός και ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. δεν έχει προσωπικά καμία βλέψη να αναλάβει υπουργείο. Δηλαδή, δεν «παρακαλάει» για κάποιο χαρτοφυλάκιο όπως πολλοί αφήνουν να εννοηθεί.

Πως θα μπορούσε άλλωστε. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπήρξε κορυφαίος υπουργός επί σειρά ετών, υπήρξε υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας το 2009, κυρίως όμως, υπήρξε ευρωπαίος Επίτροπος! Άρα ένας απλός υπουργικός θώκος δεν αποτελεί «όνειρο» για έναν τέτοιο πολιτικό.

AA8F1D61 2313 44ED B196 7CF29049A730

Αντίθετα, η εμφάνιση του την Πρωτοχρονιά στον Πειραιά, όπου φωτογραφήθηκε χωρίς μάσκα δημοσίως, ήταν μία αρχηγική εμφάνιση. Στην ουσία πέταξε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία, αμφισβητώντας τα μέτρα, κάνοντας ακριβώς ότι έκανε ο πρωθυπουργός στην Πάρνηθα.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 2 1Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Φυσικά δεν θα τολμήσει να του επιβάλλει πρόστιμο. Η δημόσια εμφάνιση Αβραμόπουλο όμως έχει δημιουργήσει και μία ανησυχία στο μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο πρώην επίτροπος διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με το Καραμανλικό όσο και το σαμαρικό μπλοκ. Τα οποία διακατέχονται μεν από δυσαρέσκεια, οι εκφραστές τους όμως δεν έχουν καμία διάθεση να κάνουν κάποια κίνηση αμφισβήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Υπό αυτό το πρίσμα, εάν όντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει υπουργείο στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα το σκεφτεί διπλά. Ίσως το «κάλλιο πέντε και στο χέρι» στη συγκεκριμένη περίπτωση, να μην είναι ότι καλύτερο για τον τέως ευρωπαίο επίτροπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ