Η «Εστία» στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την πιο κρίσιμη στιγμή για τα Εθνικά θέματα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε κρατώντας δημοσίευμα της Εστίας!

Must Read

Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανιστεί στο βήμα της ολομέλειας της βουλής, την πιο κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά θέματα, κρατώντας, εμφανώς μάλιστα, δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία.

Της ιστορικής αυτής εφημερίδας που έχει συνοδέψει και καλύψει επάξια την σύγχρονη πορεία του Ελληνισμού. Παρά την συντηρητική της φύση, η εφημερίδα Εστία υπηρέτησε σε όλη τη διάρκεια της πορείας της τις διαχρονικές αξίες του Έθνους, ειδικά όμως την ανάγκη για εθνική ενότητα. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και την περίοδο της κατοχής, όταν άλλες εφημερίδες περιήλθαν υπό τον έλεγχο των κατοχικών δυνάμεων και ντρόπιασαν το δημοσιογραφικό λειτούργημα, η εφημερίδα Εστία όχι μόνον ανέστειλε την λειτουργία της, αλλά ο εκδότης της συνελήφθη για την συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση κατά των Γερμανών φασιστών και των ιταλών ναζί!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εφημερίδα Εστία ηγείται κυριολεκτικά των εξελίξεων στα εθνικά θέματα με εμβληματικές αποκαλύψεις, αλλά και κριτική σε κυβερνητικές αποφάσεις. Κριτική όμως που γίνεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αποκαλύψεις που μπορούν να γίνουν αρωγός στην ατραπό αρτιότερης επίτευξης των διαχρονικών εθνικών στόχων, αρθρογραφία που σφυρηλατεί την πολυπόθητη εθνική ενότητα και δεν κερδοσκοπεί πάνω στην καλλιέργεια του εθνοκτόνου εθνικού διχασμού.

Η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού ήταν η καλύτερη σημειολογία για μία σημαντική στιγμή όπου το Έθνος πραγματικά διευρύνεται. Η διεύρυνση όμως αυτή για να εμπεδωθεί, χρειάζεται όρους αρραγούς ενότητας. Μία υπερκομματική εθνική στρατηγική, όπου ως αυθύπαρκτή υπερχρονική αυταξία θα ορίζει την υπηρεσία προς τις επόμενες γενιές και όχι το εφήμερο συμφέρον εώς τις επόμενες εκλογές.

Ό,τι ακριβώς υπηρετεί η Εστία καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυετούς ύπαρξης της στο εκδοτικό στερέωμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This