Έκρηξη του Νίκου Δένδια για τις συνεχείς αστοχίες που εκθέτουν την Ελλάδα

Μία παρέα στο Μαξίμου καταστρέφει την εικόνα της χώρας διεθνώς

Must Read

Είχαμε γράψει εδώ και μήνες για το «παράτυπο υπουργείο εξωτερικών» που λειτουργούσε στο Μέγαρο Μαξίμου, ερήμην του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια. Ο λόγος ύπαρξης του ήταν ακριβώς επειδή ο Νίκος Δένδιας δεν υπήρχε περίπτωση να χειραγωγηθεί από οποιονδήποτε, ειδικά για να εξυπηρετήσει περίεργα συμφέροντα ή ακόμα για να προβεί σε εθνικές υποχωρήσεις οι οποίες ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές η αντιτίθενται στις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου.

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε με τον πλέον επώδυνο τρόπο. Τα απανωτά χαστούκια που δέχεται η Ελλάδα από τους ισχυρούς του πλανήτη το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι αποκλειστική ευθύνη αυτού του περίεργου μηχανισμού που εδρεύει στο μέγαρο Μαξίμου και δυστυχώς έχει απλώσει τα πλοκάμια του μέχρι και σε πρεσβείες.

Από την ανεκδιήγητη πρόσκληση στον πρόεδρο Πούτιν, η οποία φυσικά απορρίφθηκε με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο. Την απίστευτη πρωτοβουλία προσκλήσης του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν κατά παράβαση κάθε θεσμικής οδού, η οποία κατέληξε επίσης σε φιάσκο. Και τέλος η αποκάλυψη της πρόσκλησης στον Τζο Μπάιντεν, από ένα συνοθύλευμα προσώπων πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία φυσικά κατέληξε κι αυτή σε Βατερλώ.

Από την άλλη, ένας Νίκος Δένδιας να παλεύει μόνος του να διαφυλάξει το διεθνές κύρος της Ελλάδας, το οποίο μέρα με την ημέρα καταβαραθρώνεται. Από ενέργειες που φυσικά δεν αφορούν τον υπουργό εξωτερικών ο οποίος κάνει τη δουλειά του με την πρέπουσα σοβαρότητα αλλά και την πολιτική οξύνοια που τον διακρίνει.

Αλλά και η ανοχή έχει ένα όριο. Και η ανοχή του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια, έχει εξαντληθεί προ πολλού. Γι’ αυτό και οι πληροφορίες μου λένε ότι το μήνυμα που έχει αποσταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ισοδυναμεί με τελεσίγραφο προς διάφορες κατευθύνσεις. Με κυριότερη κατεύθυνση αυτή των διερευνητικών επαφών, όπου πλέον ο υπουργός εξωτερικών απαιτεί από κάθε «παραθεσμικό κέντρο», ακόμα κι αν αυτό υπάγεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όχι απλά να μην εμπλακεί, αλλά να μην αρθρώσει έστω και δύο λέξεις δημοσίως.

Όσοι γνωρίζουν τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια, ξέρουν ότι ποτέ δεν απειλεί. Μόνο πραγματοποιεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This