Κυριακή 1/8/2021

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και η συγκινητική στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου

Η απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν στηρίζει τον τουρισμό

Παρά τον ισοπεδωτικό λαϊκισμό που θέλει την κυβέρνηση να έχει καταστρέψει τον κλάδο του τουρισμού με τις επιλογές της, υπάρχει ένα τρανταχτό παράδειγμα για το πως ένας επιχειρηματίας κατάφερε να κάνει την κρίση – ευκαιρία: Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος είναι ο ιθύνων νους της ΤΕΜΕΣ, ο άνθρωπος που έβαλε  την Μεσσηνία στον διεθνή τουριστικό χάρτη με το Costa Νavarino.

Η ΤΕΜΕΣ του κ. Κωνσταντακόπουλου, μαζί με τον όμιλο Olayan απέκτησε και το ξενοδοχείο Hilton. Μία κίνηση που φυσικά θα προκαλούσε ανησυχία σε οποιονδήποτε επιχειρηματία, καθώς πρόκειται για ένα άνοιγμα που έρχεται στην χειρότερη εποχή για τον χώρο του τουρισμού. Μία εποχή που το σύνολο του κλάδου κυριολεκτικά καταρρέει υπό το βάρος των συνεπειών της πανδημίας.

Όχι όμως για τον κύριο Κωνσταντακόπουλο. Διότι εδώ αποδεικνύεται πως εάν η κυβέρνηση έχει την θέληση να στηρίξει ένα επιχειρηματικό σχήμα, μπορεί να το κάνει. Η συχνή επικοινωνία του κ. Αχιλλεα Κωνσταντακόπουλου με το Μέγαρο Μαξίμου, αφού συχνά – πυκνά επισκέπτεται την πρωθυπουργική έδρα κρατώντας φακέλους με προτάσεις ενώ η αναμονή του στον προθάλαμο ποτέ δεν ξεπερνά τα λίγα λεπτά, δείχνει ξεκάθαρα ότι λύσεις υπάρχουν, αρκεί η εξουσία να θέλει και να έχει την σωστή καθοδήγηση.

Για του λόγου το ασφαλές, ο διπλασιασμός του συντελεστή στο Costa Navarino με ένα νόμο (και ένα άρθρο που θα έλεγε ο Αλέξης), γεγονός που απογείωσε κυριολεκτικά την επένδυση με τις βίλες στο οικιστικό κομμάτι του συγκροτήματος να πωλούνται σε τιμές από 1,2 έως 1,7 εκατ. ευρώ.

Αλλά και για το Hilton, η κυβερνητική στήριξη είναι συγκινητική. Η ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου γίνεται πλέον με γενναία επιδότηση της τάξεως του 80% στο εργοδοτικό  κόστος.

EEE20DE8 3EF1 489F 9E2D 1F9E441C9E37
Η απόφαση που έκανε το όνειρο της ανακαίνισης του Χίλτον, πραγματικότητα.

Η κυβερνητική αρωγή όμως δεν σταματά εδώ. Παρά το γεγονός ότι μέρος του ξενοδοχείου είναι μισογκρεμισμένο, με μπουλντοζες και τριαξονικά να μαρσάρουν δημιουργώντας ένα ελπιδοφόρο, ιντάστριαλ σκηνικό επενδυτικού οργασμού που κάποιος θα περίμενε να δει στην θρυλική επένδυση του Ελληνικού, η κυβέρνηση ως… Μαξίμου Travel του δίνει την ευκαιρία να φιλοξενήσει ακόμα και διπλωματικές αποστολές.

Αξιωματούχοι και επιτελείς από το Ισραήλ, το Μπαχρέιν, την Κύπρο, την Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και την Αίγυπτο, απολαμβάνουν την απαράμιλλη φιλοξενία του ιστορικού ξενοδοχείου, εμπλουτισμένη με την ενέργεια της ανανέωσης, που απορρέει από την δόνηση των κομπρεσέρ αλλά και των κινητήρων. Αφού ακόμα και μία απλή μπετονιέρα ξεδιπλώνει 120 ίππους στην άσφαλτο.

Εκτός όμως από την κυβερνητική, υπάρχει και η θεία πρόνοια για τις επιχειρήσεις του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου. Ενδεικτικό το γεγονός ότι παρά τους χιλιάδες επισκέπτες του Costa Navarino για το 2020, ο Κορωνοϊός παραδόξως δεν κατάφερε να αλώσει το άδυτο αυτό της πολυτελούς χαλάρωσης. Γεγονός που καταρρίπτει άλλον έναν λαϊκίστικο ισχυρισμό της αντιπολίτευσης: Ότι δήθεν το αποτύπωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αρνητικό.

Η περίπτωση του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου λοιπόν, καταδεικνύει ότι εάν η κυβέρνηση επιθυμεί, μπορεί να στηρίξει ακόμα και τις τουριστικές επιχειρήσεις που βάλλονται από την πανδημία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ