Προαναγγελία σκανδάλου κλονίζει το Μαξίμου

Έρχεται η ώρα της κρίσης για το μακρυχέρη συνεργάτη που πρόδωσε την εμπιστοσύνη του Κυριάκου

Must Read

Βρούτος! Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο επίορκος συνεργάτης του Καίσαρα μας, ο οποίος πρόδωσε την αμέριστη εμπιστοσύνη που έχαιρε. Ήταν τέτοια η επιρροή που ασκούσε στον πρωθυπουργό μας, που κατάφερε να εξοντώσει και πρόσωπα που κατείχαν θέσεις – κλειδιά στο «επιτελικό κράτος»!

Τρία δημοσιεύματα – βόμβες, που δημιουργούν ήδη τριγμούς στο Μέγαρο Μαξίμου, φωτογραφίζουν τον «Βρούτο» ως πρωταγωνιστή. Που ως φαίνεται, όταν έμεινε μόνος του, έγινε ασύδοτος και «μαχαίρωνε» ακόμα και τους ευεργέτες του.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα είναι τα ακόλουθα:

Έρχεται «βόμβα» στην αυλή του Μαξίμου (1)
Οι αρρυθμίες στο Μαξίμου και οι «μπροστάντζες» σε συνεργάτη του Μητσοτάκη.

Δεν χρειάζεται να διαθέτεις την πολιτική σοφία του φλωρεντινού Νικολό Μακιαβέλι για να καταλαβαίνεις ορισμένες αλήθειες αυτονόητες. Ότι για παράδειγμα η εξουσία τις περισσότερες φορές οδηγεί στην αλαζονεία. Και η αλαζονεία στην αδιαφορία και την απροσεξία.

Να περάσουμε λοιπόν από τα θεωρητικά στα… πρακτικά.

Έλλειψη αντανακλαστικών και εγρήγορσης παρατηρείται στην «αυλή του Μαξίμου». Σοβαρές πληροφορίες δεν φτάνουν καν στο «αυτί» του πρωθυπουργού και αν φτάνουν, διατυπώνονται με τη χαμηλότερη δυνατή ένταση.

Για παράδειγμα, βοούν οι παροικούντες την πλατεία Κολωνακίου για συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη που έχει εδώ και καιρό «βάλει τη χερούκλα του στο μέλι». Έταξε δουλειές, πήρε προκαταβολές («μπροστάντζα» που λένε) και έγινε… καπνός.

Ακούγεται στις κολωνακιώτικες παρέες για έναν εργολάβο στη Βόρεια Ελλάδα, έναν άλλο σε νησί των Κυκλάδων, έναν τρίτο που διαπρέπει στα οπλικά συστήματα.

Και όλοι αυτοί ζητούν πίσω τις «μπροστάντζες» τους, αλλιώς απειλούν να κατέβουν σε… διαδήλωση στο γραφείο του Σταύρου Παπασταύρου για ενημέρωση.

Ένα ερώτημα: αυτοί που πρέπει γιατί δεν ενημερώνουν πάραυτα τον πρωθυπουργό; Εκτός αν περιμένουν να ξεσπάσει το σκάνδαλο (κοντά είναι) και να πέσουν μετά όλοι μαζί από τα σύννεφα.

 

Έρχεται «βόμβα» στην αυλή του Μαξίμου (2)
Θα βγουν πολλά στην φόρα…

Όταν ξεσπάσει το σκάνδαλο στην «Αυλή του Μαξίμου» με τον «μπροστάντζα» θα βγουν πολλά στην φόρα, όπως και με την κατασκευή της Γ’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου που ήταν δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και εγκαινιάστηκε στις 24 Απριλίου 2021 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Γιάννα Αγγελοπούλου.

Παρεπιμπτόντως, η συγκεκριμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 18 φορητών κλινών, έκλεισε πριν μερικές μέρες λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ωστόσο, ας καλέσει η κα Αγγελοπουλου τον βορειοελλαδίτη μελετητή-κατασκευαστή, του οποίου έπλεξε δημοσίως το εγκώμιο παρουσία του πρωθυπουργού για την άριστη δουλειά που έκανε, και να τον ρωτήσει, εάν είχε κέρδος ή ζημιά από το εν λόγω έργο και γιατί;

Ευθέως το ερώτημα, όπως ξεκάθαρα διατυπώνεται στην πλατεία: «Αν είχε ζημιά πού οφείλεται; Σε αστοχίες της εταιρίας του ή στο αρπαχτικό των Αθηνών;»

Προφανώς το δεύτερο.

Έρχεται «βόμβα» στην αυλή του Μαξίμου (3)
Οι αθεόφοβοι μέχρι και συνέντευξη Τύπου έβαλαν και έδωσε ο καψερός ο κατασκευαστής…

Ένα άλλο οικονομικό σκάνδαλο που θα σκάσει στην αυλή του Μαξίμου αφορά στη ξενοδοχειακή επένδυση στις Κολυμπήθρες της Πάρου που φρέναρε το ΣτΕ.

Ο επενδυτής, αν και έμπειρος και καλό όνομα στον κατασκευαστικό χώρο, έχει πέσει στα νύχια του μπροστάντζα και της παρέας του με την υπόσχεση ότι θα καθαρίσουν στο ΚΑΣ (αρχαιολογία) και το ΣτΕ (Δικαιοσύνη). Ενώ τα καλόπαιδα πήραν την μπροστάντζα, την επένδυση μπλόκαρε το ΣτΕ!

Και αντί να γυρίσουν πίσω τα… παστά σύμφωνα με τον άγραφο νόμο της αγοράς, εκείνοι το τρενάρουν μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση.

Οι αθεόφοβοι μέχρι και συνέντευξη Τύπου έβαλαν και έδωσε ο καψερός ο κατασκευαστής στις αρχές του περασμένου θέρους για να διαβεβαιώσει ότι παρα το μπλόκο του ΣτΕ, θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και η επένδυση δεν ματαιώνεται, αλλα θα προχωρήσει κανονικά. Προφανώς ο κατά τ’ άλλα έμπειρος κατασκευαστής είχε χάψει τις υποσχέσεις του μπροστάντζα και είχε πιστέψει ότι ως δια μαγείας θα μπορούσε να ελέγξει την Αρχαιολογία και την Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This