Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Φορολογικές δηλώσεις: Νέα παράταση υποβολής τους έως και τις 31 Αυγούστου

Νέα παράταση, έως τις 31 Αυγούστου και ώρα 15.00, για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία έληγε αύριο Παρασκευή.

Τη νέα αυτή παράταση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αρμόδιο υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου οι περίπου 200.000 – 250.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμη δήλωση, να μην αντιμετωπίσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Όσοι κάνουν χρήση της παράτασης αυτής, καθώς και εκείνοι που υπέβαλαν τη δήλωση τον Αύγουστο και είναι χρεωστικοί, θα πρέπει να καταβάλουν στις 31 Αυγούστου δύο δόσεις του επιπλέον φόρου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει: «Μέχρι χθες (σ.σ. Τετάρτη 26/8) είχαν υποβληθεί 6.150.171 φορολογικές δηλώσεις. Υπολείπονται περίπου 207.000 δηλώσεις για να προσεγγίσουμε τον αριθμό των δηλώσεων που είχαν υποβληθεί πέρυσι. Αν και, κατά μέσο όρο, τις τελευταίες ημέρες υποβάλλονται καθημερινά περίπου 80.000 δηλώσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει υποβληθεί ο μεγαλύτερος όγκος των δηλώσεων, το Υπουργείο Οικονομικών δίνει ένα ακόμα, μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Παράταση έως τον Απρίλιο

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε παράταση έως τον Απρίλιο 2021 για την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων όσων επλήγησαν από την πανδημία. Μετά θα υλοποιηθεί η νέα ρύθμιση των 12 άτοκων δόσεων ή των 24 δόσεων με επιτόκιο 2,5%.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, έσπευσε να μας… καθησυχάσει εκ νέου, τονίζοντας πως τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας (34 δισ. ευρώ σήμερα, από 37,5 δισ. ευρώ πριν την πανδημία) επαρκούν για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ