Τετάρτη 4/8/2021

Παράταση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού και για θέματα που αφορούν τους πληγέντες του «Ιανού»

Παρατείνεται έως τις 28 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αίτησης χορήγησης αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουλίου. Αφορά την ενίσχυση επιχειρήσεων συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων λόγω της εμφάνισης και της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (υπ’ αρ. ΓΔΟΥ 223/2020, ΦΕΚ 4077/Β΄/22-09-2020), οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ εντός της νέας προθεσμίας.

Οι παρατάσεις για τους πληγέντες του «Ιανού»

Την ίδια στιγμή παρατείνεται έως τις 18 Μαρτίου 2021 η προθεσμία καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, με αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου χορηγείται στις ΔΟΥ και στα ελεγκτικά κέντρα εξάμηνη παράταση πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών που λήγουν ή έληξαν από 18/9/2020 για όσες από τις περιοχές των περιφερειών Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες.

Παράλληλα για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών προς τη φορολογική διοίκηση των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν κύρια κατοικία ή εγκατάσταση στις ανωτέρω περιοχές. Επισημαίνεται ότι στις ως άνω οφειλές περιλαμβάνονται και αυτές που θα βεβαιωθούν κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης (π.χ., ΕΝΦΙΑ), οι οποίες δεν καθίστανται απαιτητές πριν από τις 18/3/2021.

Παράλληλα αποφασίστηκε από το υπουργείο Εργασίας η δίμηνη παράταση καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης για τους δικαιούχους στις περιφερειακές ενότητες που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ