Ο νέος ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ είναι ο ηλεκτρονικός «μεγάλος αδελφός» των χρεών μας

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα της Εφορίας θα γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο τις οφειλές ενός φορολογουμένου

Must Read

Έναν ολόκληρο μηχανισμό παρακολούθησης της οικονομικής συμπεριφοράς των πολιτών και των επιχειρήσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Με ένα «κλικ» όλες οι κρατικές υπηρεσίες θα γνωρίζουν αν ένας φορολογούμενος πληρώνει τις υποχρεώσεις τους εμπρόθεσμα, αν έχει εντάξει τις οφειλές του σε ρυθμίσεις ή πρόκειται για στρατηγικό κακοπληρωτή.

Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη δράση έχει συμπεριληφθεί στο αρχικό σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο έχει υποβληθεί στην Κομισιόν για διαβούλευση, με στόχο την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

Η λογική του μηχανισμού

Αν ένας πολίτης καταβάλλει εμπρόθεσμα τις οφειλές του, το σύστημα θα τον τοποθετεί χαμηλά στη λίστα με τους «επικίνδυνους» φορολογουμένους. Αντιθέτως, όσοι αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς, ρυθμίσεις, φόρους και δόσεις δανείων θα εισέρχονται στη «μαύρη λίστα» του νέου «ΤΕΙΡΕΣΙΑ».

Πρακτικά, το Γραφείο Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, όπως θα ονομάζεται, θα λαμβάνει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία πληρωμών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Στο σύστημα θα εισέρχονται καθημερινά στοιχεία για:

  • οφειλές στην Εφορία
  • απλήρωτες ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές
  • τραπεζικά δάνεια
  • κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας και δημοτικά τέλη
  • λογαριασμοί ΔΕΚΟ, λοιπών εταιριών ενέργειας, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Με αυτό τον τρόπο το νέο ηλεκτρονικό σύστημα της Εφορίας θα γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο τις οφειλές ενός φορολογουμένου, τον οποίο θα… βαθμολογεί ανάλογα με τη συνέπεια στις πληρωμές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αν κάποιοι κάνουν αίτηση για νέο δάνειο και εμφανίζεται στο σύστημα ότι χρωστούν -π.χ. δόσεις ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και έχουν αφήσει απλήρωτο επί μήνες και τον λογαριασμό του ρεύματος-, η τράπεζα δεν θα εγκρίνει τη δανειοδότηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This