ΟΑΕΔ: Επίδομα 2.520 ευρώ για ανέργους – Δείτε αν είστε δικαιούχος

Must Read

Τον Μάιο θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής» για 10.000 ανέργους του ΟΑΕΔ.

Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

  • θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και εκδήλωσης ενδιαφέροντος
  • στη σελίδα του ΟΑΕΔ
  • http://www.oaed.gr/programmata-katartises-anergon-me-epitage-katartises-voucher

Αυτή τη στιγμή γίνεται αξιολόγηση περίπου 68.000 αιτήσεων που έγιναν έως τώρα καθώς και η διασταύρωση στοιχείων από την ΑΑΔΕ.

Πώς επιλέγονται οι δικαιούχοι

1. Έλεγχος στοιχείων της αίτησης συμμετοχής των ανέργων

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί αυτόματα από την ειδική ιστοσελίδα, όσον αφορά στο ηλικιακό κριτήριο καθώς και με τη διασταύρωση των στοιχείων της Αίτησης, με τα αντίστοιχα στοιχεία που τηρούνται στα Μητρώα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. ώστε να ελεγχθεί η επιλεξιμότητα των ωφελουμένων ως προς το κριτήριο της ανεργίας.

Για όσους ανέργους κριθούν επιλέξιμοι ακολουθεί:

2. Μοριοδότηση των υποψηφίων

Η μοριοδότηση αφορά το σύνολο των αιτούντων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με την παρούσα και γίνεται αυτόματα από την ειδική ιστοσελίδα.

Ο έλεγχος για τα κριτήρια μοριοδότησης

  • Ανεργία
  • Εισόδημα
  • Επαγγελματική εμπειρία σε προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Η δράση εστιάζει στη δημιουργία μιας δομημένης πορείας των ανέργων προς την αγορά εργασίας μέσω απόκτησης ή/και επικαιροποίησης /αναβάθμισης επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων με δυνατότητα πιστοποίησής τους ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας σε κλάδους της οικονομίας με προοπτικές ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This