Τετάρτη 4/8/2021

Η ΕΛΣΤΑΤ δίνει αύξηση 52% στον τζίρο του λιανεμπορίου, αλλά τα ταμεία είναι μείον!

Στοιχεία εκτός ελληνικής πραγματικότητας ενόψει πανδημίας

Μία άλλη εικόνα προσπαθούν να δείξουν εντός και εκτός των «πυλών» ανεξάρτητες και μη, Αρχές. Όσο και να ακούγεται περίεργο -αφού είναι λογικό εξαιτίας της πανδημίας και των περιορισμών που ήταν σε εφαρμογή τον μήνα Απρίλιο-, η ΕΛΣΤΑΤ παρόλα αυτά σημείωσε αύξηση 52% στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο εφέτος και ανήλθε σε 2,8 δισ. ευρώ, σε σχέση με τον Απρίλιο 2020 που είχε διαμορφωθεί σε 1,8 δισ. ευρώ.

Λένε ότι γέμισαν τα ταμείων, αλλά όλοι απορούν αφού τα πορτοφόλια είναι άδεια!

Παράλληλα, σημείωσε αύξηση 18,7% σε σχέση με τον Μάρτιο 2021 που είχε διαμορφωθεί σε 2,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τον Απρίλιο 2021 σε σχέση με τον Απρίλιο 2020 είναι:

  • Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα, που περιλαμβάνει το λιανικό εμπόριο βιβλίων, μεταχειρισμένων ειδών, παλαιών ειδών αξίας (αντίκες) καθώς και τις δραστηριότητες των οίκων δημοπρασίας, αύξηση 1.000%
  • Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 612,8%
  • Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε ειδικευμένα καταστήματα, που περιλαμβάνει το λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους κατασκευασμένων από οποιοδήποτε υλικό, αύξηση 530,8%
  • Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 381,3%

Όπως σημειώνει η ΕΛΣΤΑΤ, δεν υπήρξαν δραστηριότητες που να παρουσίασαν μείωση στον τζίρο τους τον Απρίλιο 2021 σε σχέση με τον Απρίλιο 2020.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ