Καμπανάκι από ΕΚΤ: Δίνουμε το «πράσινο φως» για τα κόκκινα δάνεια αλλά ο χρόνος σας τελειώνει

Must Read

Την έγκρισή της στο σχέδιο «Ηρακλής» για τη μείωση κατά 30 δισ. ευρώ των «κόκκινων» δανείων με εγγύηση ύψους 9 δισ. ευρώ του Δημοσίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ίδια στιγμή, σε μια συμβολική κίνηση, η αρμόδια επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Μαργκρέτε Βεστάγκερ καταφτάνει σήμερα στην Αθήνα, όπου την Παρασκευή το μεσημέρι θα έχει γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Οι λεπτομέρειες της τελικής ρύθμισης θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ωρών, χωρίς όμως να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο, μολονότι βρίσκεται εκτός επενδυτικής βαθμίδας, θα εγγυηθεί εμπορεύσιμους τραπεζικούς τίτλους, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά και διαφοροποιεί, επίσης, την ελληνική περίπτωση από της Ιταλίας. Είναι φανερό ότι ο χρόνος για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θέλουν τα stress tests του 2020 να τις βρουν σε ασφαλή θέση, τελειώνει, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σήμανε χθες ηχηρό προειδοποιητικό καμπανάκι για τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της ΕΚΤ, οι τέσσερις σημαντικές τράπεζες (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς) κατέχουν σε ολόκληρη την ευρωζώνη το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων, διαθέτοντας ταυτοχρόνως τη χαμηλότερη ρευστότητα. Η ΕΚΤ παρατηρεί ότι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει υποχωρήσει στην ευρωζώνη στο 3,56% το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ στην Ελλάδα αγγίζει το 40%, το οποίο είναι και το υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This