Στα χέρια των ξένων funds δάνεια αξίας 90 δισ. ευρώ!

Οι τράπεζες «ξεφορτώθηκαν» το πρόβλημα, αλλά οι οφειλέτες πιέζονται αφόρητα από εισπρακτικές

Must Read

Στα 89,96 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η αξία των «κόκκινων δανείων» που διαχειρίζονται οι Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πρόκειται για μια παραδοχή ότι τα δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί, όπως αφήνεται να εννοηθεί από τις τράπεζες που μιλούν για μείωση των «κόκκινων» δανείων στα χαρτοφυλάκιά τους, αλλά έχουν πουληθεί στα ξένα funds, τα οποία πιέζουν αφόρητα τους δανειολήπτες για την αποπληρωμή τους, με τους τελευταίους να είναι πλέον ανυπεράσπιστοι έναντι εταιριών-φαντασμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων ανήλθε σε 32,366 δισ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2022, από 32,811 δισ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου.

Αναλυτικότερα, η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) μειώθηκε κατά 424.000.000 ευρώ και διαμορφώθηκε σε 32,284 δισ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2022. Από τα υπό διαχείριση δάνεια προς τις ΜΧΕ, ποσό 16,576 δισ. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μειώθηκε κατά 22.000.000 ευρώ στα 82.000.000 ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2022.

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 151.000.000 ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 12,080 δισ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2022.

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκε κατά 99.000.000 ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 42,520 δισ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2022. Αναλυτικότερα, τα υπό διαχείριση καταναλωτικά δάνεια παρουσίασαν μείωση κατά 40.000.000 ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 18,217 δισ. ευρώ. Τα υπό διαχείριση στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν μείωση κατά 53.000.000 ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 24,117 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This