Το Ελληνικό «ντύνει» βασίλισσα την παραλιακή με 2 δισ. €

Must Read

Με κεφάλαια της Lamda Development του ομίλου Λάτση θα χρηματοδοτηθεί το πρώτο, πενταετές σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού, ύψους 2 δισ. ευρώ, όπως υποστήριξε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Οδυσσέας Αθανασίου.

  • Ρεπορτάζ Φώτης Κόλλιας

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Lamda Development ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 650.000.000 ευρώ.  Η εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για δανεισμό 850.000.000 ευρώ, ενώ θα εκδώσει και ομολογιακό δάνειο 150.000.000 ευρώ. Ο όμιλος Λάτση έχει δεσμευτεί πως θα καλύψει την αύξηση κεφαλαίου, ενώ και ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας (το σχήμα των ομίλων Olympia και VNK Capital της οικογένειας Κάτσου) έχει δεσμευτεί πως θα συμμετάσχει κατά το ποσοστό που του αναλογεί, όπως η Aegean Airlines, που απέκτησε προ ημερών ποσοστό.

Ο σχεδιασμός της Lamda Development προβλέπει πως κατά την πρώτη πενταετία θα προχωρήσουν οι αναπτύξεις στο παραλιακό μέτωπο και οι δραστηριότητες, «που θα βάλουν την πόλη στον τουριστικό και πολιτιστικό χάρτη, όπως το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο (IRC), η μαρίνα, το ενυδρείο, το παραλιακό ξενοδοχείο πολυτελείας, οι πολυτελείς παραθαλάσσιες βίλες, ο πύργος γραφείων, το ξενοδοχείο του μεγάλου εμπορικού κέντρου και τα δύο εμπορικά κέντρα, καθώς και η ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου του αεροδρομίου». Το 40% του μητροπολιτικού πάρκου θα κατασκευαστεί στην πρώτη πενταετία.

Οι κατοικίες

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», το σημαντικότερο τμήμα της επένδυσης στο Ελληνικό είναι οι κατοικίες. Οι συνολικές οικιστικές αναπτύξεις θα φτάσουν το 1.000.000 τετραγωνικά μέτρα, με περίπου 10.000 κατοικίες, ενώ στο πρώτο στάδιο θα κατασκευαστούν οι 800 από αυτές.

Τα δύο εμπορικά κέντρα θα κατασκευαστούν, επίσης, στην πρώτη πενταετία. Το μεγάλο θα βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, με επιφάνεια περί τα 70.000 τ.μ., και το δεύτερο στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Ο πρόεδρος της Lamda Develοpment Τάσος Γιαννίτσης υποστήριξε πως «όλοι προσβλέπουν στην υλοποίηση της επένδυσης ως ένα στοίχημα. Πως η Ελλάδα μπορεί να βγάλει πέρα με τις δικές της δυνάμεις ένα δύσκολο, σύνθετο και απαιτητικό έργο. Η έναρξη και η ομαλή πρόοδος θα αποτελέσει παράδειγμα που θα υποκινήσει και άλλους επενδυτές να εμπιστευθούν την ελληνική οικονομία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This